Concursul de desene „La gura sobei” | Biblioteca Judeţeană Gh. Asachi Iaşi

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează Concursul de desene „La gura sobei”, eveniment inclus în cadrul Festivalului „Teodorenii” 2021, a cărui ediție este dedicată împlinirii a 200 de ani de la nașterea poetului Vasile Alecsandri, motiv pentru care și concursul de desene se va desfășura sub același auspiciu.

Concursul, intitulat generic „La gura sobei”, se adresează elevilor școlari și preșcolari (clasele 0 – XII) din tot județul Iași și se va desfășura pe trei secțiuni:

I. Primar (clasele 0-IV);
II. Gimnaziu (clasele V-VIII);
III. Liceu (clasele IX-XII).

Participanții vor alege o poezie cu tematică hibernală din opera lui Alecsandri, pe care o vor „transpune” în culori (de exemplu: Iarna; Miezul iernii; Sania; Gerul; Bradul; Viscolul; Soarele, vântul şi gerul etc.).
Tehnica execuției lucrărilor este la alegere: acuarelă, guașă, peniță, creion, pastel etc. Vor fi luate în considerare doar lucrările de unic autor, fiecare participant putând concura cu maximum două lucrări.

Câştigătorii vor fi desemnați de un juriu de specialitate, care va puncta calitatea execuției, imaginația și originalitatea. Premiile constau în pachete de cărți pentru ocupanții primelor trei locuri de la fiecare secțiune. Toate desenele vor face obiectul unei expoziții online.

Rezultatele concursului vor fi postate pe site-ul bibliotecii www.bjiasi.ro și pe pagina de facebook, miercuri, 8 decembrie 2021, ora 14.00. Premiile și diplomele vor putea fi ridicate de la sediul central al bibliotecii în termen de 30 de zile de la data anunțării câștigătorilor.

INSCRIERE

Lucrările pot fi scanate și trimise pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro sau pot fi depuse în format fizic până la data de 25 noiembrie 2021, ora 16.00, la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8, Galeriile comerciale, mezanin). Nu se percepe taxă de participare. Lucrările vor avea pe verso următoarele mențiuni: poezia de inspirație a lucrării, numele și prenumele concurentului, instituția de învățământ/ clasa și datele de contact ale participantului (număr de telefon și adresă de e-mail).

Informații suplimentare puteți obține direct la sediul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, Serviciul Proiecte și Programe Culturale, PR (Bd. „Ștefan cel Mare” nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe e-mail, la adresa programe@bjiasi.ro sau telefonic, la numărul 0332110044.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: