Concursul de debut al editurii Adenium si-a anuntat castigatorii

Juriile au analizat manuscrisele care au trecut de preselecția concursului Adenium  Start – 10 la poezie, 10 la proză, 3 la teatru și 2 la eseu, critică și istorie literară – ale căror motto-uri de participare la concurs au fost anunțate în comunicatul anterior, iar în cazul literaturii pentru copii, toate manuscrisele primite.

Juriul pentru literatura adultă a fost compus din criticii literari Al. Cistelecan, Bogdan Crețu și scriitorul Liviu Antonesei, din partea editurii. Secretariatul juriului a fost asigurat de Gabriel Cheșcu, redactor șef Editura Adenium. Juriul la secțiunea literatură pentru copii a avut componența următoare: Adriana Nicorici, director general al Editurii Adenium și coordonatoarea diviziei pentru copii, BD, carte ilustrată, Gabriel Cheşcu și Angelica Lambru, autoare de literatură pentru copii și traducătoare.

În urma calculării mediilor manuscriselor ajunse în ultima etapă a concursului, au fost stabiliți următorii cîștigători:

  • Proză: E-xilul colecționarei de fluturi– Rotaru Adriana Noxi (Brăila)
  • Poezie: Vînd pământ– Ioana Duță (Timișoara)
  • Eseu: Flăcări, foc, arderi interioare în raportul verbal – vizual–Simona Ardelean (Zalău)
  • Teatru: Funeral of Hearts– Edith Negulici (București)
  • Literatură pentru copii: Secretul fetei frumoase– Dorina-Grațiela Aolăriți (Buftea).

Deciziile juriilor sînt suverane și definitive. Nici concurenții, nici editura nu le pot contesta. Pot fi însă discutate, desigur. Volumele cîștigătoare vor intra în procesul de editare și tipărire imediat și se vor bucura, ca și la ediția precedentă, de întreg sprijinul în promovare din partea editurii. În toamnă, la Tîrgul Gaudeamus de la Bucureşti, cărțile premiate vor beneficia de un eveniment special.

INFO

Editura Adenium

www.adenium.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: