Concurs național pentru pasionați ai artei culinare

Pasionații de artă culinară, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului național studențesc „Tradiție și inovație în arta gastronomică”.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV), în parteneriat cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași

Concursul avea loc joi, 7 noiembrie 2019, în intervalul orar 8.00- 13.00, la Restaurantul Ciric. La această ediție a concursului s-au înscris 45 de tineri de la institiuții de învățământ superior precum Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universtatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și licee precum Liceul Tehnologic din Hârlău, Liceul Tehnologic din Pașcani, Colegiul de Agricultură și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” și Liceul Economic de Turism din Iași.

În cadrul competiției vor fi mai multe etape, prima începând chiar cu alegerea materiilor prime necesare de la supermarketului pe care îl avem printe sponsorii evenimentului. Participanții înscriși în competiție vor avea de realizat preparate pentru cele două categorii ale concursului, cea dedicată preparatelor inovative și cea a preparatelor tradiționale. Jurizarea va fi realizată de bucătari chefi, iar premiile, atât în bani cât și în vouchere, sunt motivante”, a punctat Prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale, studențești și relații cu alumni.

INFO

www.uaiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: