Concurs județean de literatură umoristică, epigrame și grafică satirică „EUtopia în UE”

Pentru a schimba percepții și prejudecăți și pentru a stimula participarea, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Asociația Literară „Păstorel” Iași, Centrul de Documentare Europeană „Jean Monnet” (CDEJM) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, invită tinerii între 16 și 25 ani, din întreg județul Iași, să se înscrie la ediția a II-a a Concursului de literatură umoristică, epigrame și grafică satirică „EUtopia în UE”.

Competiția are ca scop crearea unui cadru de comunicare, coeziune și creativitate a tinerilor prin promovarea ideilor și cunoștințelor generale despre Uniunea Europeană. Competiția este organizată cu ocazia Zilei Europei, sărbătorită pe 9 mai.

Cele două secțiuni ale concursului sunt:

I. Creație literară: epigrame, poezii vesele. Fiecare participant poate trimite până la trei epigrame. Materialele se vor expedia prin e-mail, la adresa programe@bjiasi.ro cu precizarea Concurs de epigrame. Fișierul va conține numele și prenumele participantului, unitatea de învățământ, clasa, numele profesorului coordonator și un număr de telefon la care poate fi contactat. Singura condiție este să nu fi fost publicate/ premiate anterior.

II. Creativitate aplicată: grafică satirică. Fiecare participant poate participa cu maximum 3 lucrări (în tuș, creion, cărbune, acuarelă). Lucrările, executate pe format A4 (portret sau vedere), vor fi scanate la 200 dots/inch (rezoluție: între 200 și 600 dpi) și trimise pe e-mail, la adresa programe@bjiasi.ro, alături de fișa personală (nume/prenume, unitatea de învățământ, clasa, numele profesorului coordonator și un număr de telefon la care poate fi contactat) sau pot fi depuse personal la sediul central al bibliotecii, Serviciul Proiecte și Programe Culturale.

Termenul maxim de trimitere a lucrărilor pentru ambele secțiuni este 5 mai 2017, ora 12.00.

Juriul este alcătuit din membri ai Asociației Literare „Păstorel” Iași, scriitorii de literatură umoristică și epigramiștii: Mihai Batog Bujeniță (președintele Asociației) și Mihai Haivas, alături de scriitorul și publicistul Bogdan Mandache, redactor la Editura Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” și Mihaela Știrbu, profesor de arte vizuale.

Vor fi premiați ocupanții primelor trei locuri de la fiecare secțiune. Câștigătorii vor primi diplome și premii ce vor consta în cărți și materiale informative europene și alte surprize din partea partenerilor și sponsorului. Toți participanții vor primi diplome. Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 9 mai 2018, ora 14.00, la Filiala „Ion Creangă” (Casa de Cultură a Sindicatelor) a Bibliotecii Județene Iași.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: