Concurs Internațional de Interpretare pentru Saxofon

Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, în colaborare cu Asociația culturală Pro Musica Academica, din care fac parte Prof. Univ. Dr. Doru Albu, Lect. Univ. Dr. Florin Fodor, Lect. Univ. Dr. Daniel Paicu și Lect. Univ. Dr. Bogdan Constantin, organizează în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie 2018, Concursul Internațional de Saxofon.

Acest eveniment se află la a V-a ediție, desfășurându-se și în acest an pe două categorii de vârstă. Prima categorie are un program diferențiat și este dedicată elevilor care au 19 ani limita de vârstă, iar a doua categorie se adresează tinerilor studenți, masteranzi sau absolvenți de conservator cu vârsta pana în 35 de ani.

Statutul internațional al concursului și premiile în valoare de 4000 de euro a reușit să atragă numeroși concurenți din țări cu o imprtantă și recunoscută tradiție în ceea ce priveste saxofonul „clasic”. Astfel vom avea ocazia să ascultăm instrumentiști din Italia, Spania, Lituania, Elveția, Franța, Rusia, Ucraina, Germania, Coreea, China și România.

Există și o serie de invitați foarte importanți în ediția de anul acesta, personalități recunoscute pe plan international, profesori la universități precum: Moscova State University – Rusia, Hochschule fur Musik Freiburg – Germania, Conservatorio Francescobaldi Ferrara – Italia. Aceștia, pe langă faptul că vor juriza întreaga competiție, vor fi disponibili pentru cursuri de măiestrie adresate concurenților și studentilor universității iesene.

INFO

Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi

Str. Cuza Voda nr. 29, Iasi, Romania

Telefon/fax: +4 0232 276020

Web: www.arteiasi.ro

FB: www.facebook.com/arteiasi

PE ACEEASI TEMA:

Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella”: pian, canto si muzica de camera

Recital Cameral Caritabil Restitutio la Palatul Culturii

Concert de colinde susținut de Corul UNAGE Iași

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”O poveste descalcita” la Ateneu

Gaudeamus: Odiseea Zeilor

Grand Opening – Taverna Racilor Casa Pogor Iasi

Hai afara la Yoga

Scrie un comentariu: