Concurs foto de promovare a arhitecturii regimului comunist

Concurs foto de promovare a arhitecturii regimului comunist expozitie atrium concurs www.iasifun.roManifestarea face parte din cadrul ATRIUM, proiect in care este implicat si Iasul prin intermediul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Data limita de participare este 21 martie 2013.

Iesenii pot participa la un concurs de fotografie adresat publicului larg, care are ca scop promovarea arhitecturii apartinand regimului comunist. Fotografiile sau clipurile video trebuie sa imortalizeze cladiri comuniste care fie au fost abandonate, fie sunt inca in folosinta, intr-una din tarile partenere din cadrul proiectului ATRIUM. Acestea pot reprezenta uzine, institutii, locuinte, monumente, toate construite in timpul regimului totalitar.

Iasul este implicat in proiectul ATRIUM prin intermediul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, care doreste sa atraga cat mai multi turisti spre tara noastra. Sase dintre cele mai importante exemple de arhitectura comunista din Romania vor fi introduse intr-un circuit cultural european, alaturi de o serie de alte cladiri din Europa de Sud-Est. Iasul va fi reprezentat prin Complexul Unirea, iar celelalte puncte de atractie romanesti sunt Palatul Parlamentului, Casa Scanteii, Monumentul inchinat Eroilor Neamului din Bucuresti, Teatrul National din capitala si Casa de Cultura a sindicatelor din Suceava.

Clipurile sau fotografiile se vor trimite in format digital pana la data de 21 martie 2013 la adresa totallylost@spaziindecisi.it sau prin posta, la Spazi Indecisi – Via Brando Brandi 9/b –  47121 Forlì (Italia).

Lucrarile selectate vor fi expuse in cadrul manifestarii “Totally Lost” (“Complet Pierdut”), ce va avea loc intr-o cladire fascista in Forli – Italia, in luna iunie, urmand ca mai tarziu sa apara in toate orasele participante.

sursa: www.ziaruldeiasi.ro; autor: Liliana Ginju

INFO

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.atrium-see.eu si www.spaziindecisi.it.

Vezi regulamentul concursului aici: www.centruldepelerinaj.ro/pelerinaj_concurs_de_fotografii

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: