Concurs: Europa MAI aproape 9

Biblioteca Judeteană ”Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Centrul de Informare Europe Direct Iasi, găzduit de Asociatia pentru Ecologie si Dezvoltare Durabilă, invită scolile din municipiu şi judet să se înscrie la concursul Europa, MAI aproape 9.

Pentru a celebra Ziua Europei, Centrul de Informare Europe Direct Iasi, împreună cu Biblioteca Judeteană ”Gh. Asachi” Iasi provoacă elevii din judet la un exercitiu de cunoastere si de comunicare pe teme europene.  ”Asteptăm cel putin 28 de unităti de învătământ care să intre în acest joc de simulare a statelor membre ale Uniunii Europene si chiar sperăm să fie reprezentate si   principalele institutii europene. Este felul în care ne-am gândit să celebrăm în 2014, anul alegerilor europarlamentare, Ziua Europei. Va fi un efort de cunoastere si de imaginatie pentru echipele participante, dar suntem siguri că vor oferi un spectacol care va pune în evidentă valorile europene” a afirmat Paul Matei, coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct Iasi.

Concursul se va desfăsura vineri, 9 mai 2014, începând cu ora 10,00, la Biblioteca Judeteană ”Gh. Asachi” din Iasi. Bibliograful Elena Zanet, coordonatorul concursului din partea Bibliotecii, subliniază privind alegerea locului de desfăsurare  a concursului: ”Împreună cu partenerii nostri de la Europe Direct Iasi am considerat că aici, la bibliotecă unde se întâlnesc cărtile din toată lumea este locul ideal în care scolile din municipiu şi judet se pot reuni pentru a celebra Ziua Europei. Mai mult decât un loc, biblioteca încurajează orice fel de act de cunoastere, informare si de creativitate, asa că, în mod firesc vom fi gazda acestui eveniment”.

INSCRIERE

Înscrierea este deschisă oricărei unităti de învătământ  (grădinită, scoală generală, liceu/colegiu) din judetul Iasi care poate participa cu o echipă formată din:     6 elevi + un profesor coordonator + un profesor consultant. Grădinitele /Scolile/ Liceele se pot înscrie în concurs, prin email, până pe 28 aprilie, ora 12:00, urmând ca până la ora 16:00, Biblioteca Judeţeană “Gh. Asachi” Iaşi si Centrul de Informare Europe Direct Iasi să publice pe paginile lor de facebook si pe site-uri proprii ordinea intrării în concurs, precum si tările atribuite.

INFO

www.eudirect.ro

www.bjiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: