EDITURA ALL: “Revolutia romana”, de Ronald Syme

UPDATE: Cistigatoarea cartii ”Revolutia romana” este Mitroi Raluca.
Cistiga cartea raspunzind la intrebarea: ”Ce perioada din istoria Romei este prezentata in ‘Revolutia romana’?”. Trimite raspunsul corect pana joi 20 ianuarie, pe iasifun@ziaruldeiasi.ro. Vor fi luate in considerare doar raspunsurile insotite de un numar de telefon.

Cartea este un studiu celebru al unui ilustru istoric al Antichităţii romane, Ronald Syme, profesor de istorie romană la Oxford. Lucrarea analizează foarte amanunţit situaţia politică a Romei între anii 60 î. Hr. si 14 d. Hr., respectiv venirea la putere a lui Caius Iulius Caesar, asasinarea acestuia şi preluarea treptată a puterii de către fiul său adoptiv, Octavianus, devenit Augustus, primul princeps din istoria Romei imperiale.

Sunt prezentate evoluţia grupărilor politice şi de interese din această perioadă, organizarea de stat şi instituţională care a reprezentat, în opinia autorului, o adevărată “revoluţie” în istoria Romei.

”O lucrare de o erudiţie impresionantă, de care pot profita, în egală măsură, specialiştii şi profanii.” (A. J. P. Taylor, Guardian)

”Cea mai completă şi mai incitantă istorie a perioadei premergătoare instaurării imperiului în Roma antică, răsplată pentru ani de zile de tăcere.” (Oxford Magazine)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “EDITURA ALL: “Revolutia romana”, de Ronald Syme”

  1. Buna ziua. Raspunsul corect la intrebare este: “revolutia romana este prezentata in perioada 60 i. Hr. si 14 d. Hr. din istoria romana “

    1. admin says:

      se iau in considerare doar raspunsurile trimise la adresa: iasifun@ziaruldeiasi.ro, impreuna cu un numar de contact.

Scrie un comentariu: