Concurs de desene/colaje dedicat Zilei Mondiale a Apei

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și ApaVital SA Iași lansează concursul „Apele subterane – Faceți vizibil invizibilul”, dedicat Zilei Mondiale a Apei.

Apele subterane (freatice) sunt invizibile, dar impactul lor este vizibil peste tot. Apa potabilă, aprovizionarea cu alimente și mediul natural – toate acestea se bazează pe apele subterane. Aproape toată apa dulce lichidă din lume este apă subterană. În cele mai uscate părți ale lumii, apa subterană poate fi singura sursă pe care oamenii o au la dispoziție. Pe măsură ce schimbările climatice se agravează, resursele de apă subterane devin critice. Sub titlul „Apele subterane – Faceți vizibil invizibilul”, campania din acest an va explica rolul vital al apelor subterane în sistemele de apă, agricultură, industrie, ecosisteme și adaptarea la schimbările climatice. Mesajul general al campaniei este că explorarea, protejarea și utilizarea durabilă a apelor subterane va fi esențială pentru supraviețuirea și adaptarea la schimbările climatice și pentru satisfacerea nevoilor unei populații în creștere.

Pornind de la tema din acest an, realizați sau integrați în compoziție: izvoare, gheizere, peșteri, fântâni arteziene, puțuri, pompe de apă manuale, cișmele etc. Concursul se adresează tuturor elevilor și preșcolarilor din întreg județul Iași și se desfășoară pe două secțiuni: ciclul primar (clasele 0-IV) și gimnaziu (clasele V-VIII). Creațiile (desene, colaje) pot fi trimise pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro sau pot fi aduse la sediul bibliotecii până la data de 22 martie 2022. Alături de lucrarea atașată e-mail-ului, participanții sunt rugați să menționeze: numele și prenumele, clasa, școala și numele profesorului coordonator (dacă este cazul). Încurajăm folosirea mijloacelor de la distanță.

Jurizarea lucrărilor va avea loc în perioada 23 – 28 martie 2022, iar lista premianților va fi publicată pe site-ul www.bjiasi.ro pe data de 29 martie a.c. Lucrările plagiate vor fi exluse din concurs.

Premiile sunt oferite de ApaVital Iași și constau în jocuri, obiecte promoționale (jocuri, șepci, tricouri, stick-uri memorie etc.) și alte premii surpriză. Toți participanții vor primi certificat de participare. De asemenea, cele mai reușite desene/colaje vor deveni timp de o lună coperțile paginilor de facebook ale celor doi organizatori.

Participarea este gratuită. Pentru informații suplimentare nu ezitaţi să contactaţi organizatorii la telefon 0753024405, pe adresa de e-mail programe@bjiasi.ro sau direct la sediul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Serviciul Proiecte și Programe Culturale).

Ziua Mondială a Apei este celebrată pe 22 martie în fiecare an. Este un eveniment anual al Organizatiei Națiunilor Unite, început în 1993, care sărbătorește apa și crește gradul de conștientizare a celor două miliarde de oameni care trăiesc în prezent fără acces la apă potabilă. Un obiectiv central al Zilei Mondiale a Apei este de a inspira acțiunile Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 6 (Sustainable Development Goal): apă și canalizare pentru toți până în 2030.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: