Concertul de Anul Nou de la Viena: La multi ani global, in retelele de socializare

Mesajele de Anul Nou ale milioanelor de telespectatori ai Concertului de la Viena vor fi proiectate in direct, in acordurile celebrului vals An der schönen blauen Donau, pe ecranul urias de la Muskverein. #Prosit 2014!

Filarmonica din Viena anunta oficial ca, pentru prima data in istoria de 74 de ani a Concertului de Anul Nou, inaintea celui de-al doilea bis, traditionalul An der schönen blauen Donau, milioanele de telespectatori ale acestui show cult ce are loc la fiecare 1 ianuarie vor putea sa-si ureze La multi ani prin intermediul retelelor de socializare!  Toata lumea este invitata sa-si felicite prietenii, familia si apropiatii gratie acestei transmisiuni mondiale, mesajele de Anul Nou fiind proiectate in acordurile celebrului vals, pe ecranul urias de la Muskverein. Asadar,  Prosit 2014 !  Folosind hashtag-ul #prosit2014 – mai toti avem cate un smartphone – mesajele  telespectatorilor acestei megatransmisii vor putea fi urmarite in intreaga lume.

Ce inseamna acest lucru? Evident, un indiciu al globalizarii si un plus de celebritate pentru acest eveniment devenit, in ultimii ani, iconic. Si, fara indoiala, cu toate umbrele istoriei si exagerarile cu iz si implicari comerciale, un imens ambasador al culturii clasice europene. In plus, ca o tresarire de orgoliu, o lovitura magistrala pe care televiziunea o da in lupta cu social networks, folosindu-se tocmai de imensa popularitate a retelelor sociale, Facebook, Twitter sau Instagram. Pentru ca succesul de proportii si audienta de milioane a acestei transmisii muzicale mondiale dau o gura buna de oxigen fostului cel mai popular mijloc de informare in masa, cu evident slabe sanse de suprematie in inclestarea feroce dintre media traditionala versus social media.

Dincolo de aceasta premiera, despre Concertul de Anul Nou ar fi multe de spus. De la prezenta starului Daniel Barenboim, pentru a doua oara la pupitrul concertului de inceput de an (prima data in 2009), despre aniversarea unui secol si jumatate de la nasterea compozitorului care poarta numele de Strauss, dar nu are legatura cu dinastia valsului, despre ‘Seid Umschlungen, Millionen’ si despre Primul Razboi Mondial, despre trecutul nazist, uneori ascuns, al inceputurilor acestui concert si contemporana apriga lupta pentru un bilet la Musikverein pe 1 ianuarie. Dar si despre uriasa cifra de afaceri din vanzarile inregistrarii care apare incredibil de rapid pe piata, pana la faptul ca aranjamentele florale nu vor mai fi asigurate anul acesta de niciun città italian, o alta incredibila premiera!

Singura televiziune ce transmite acest concert, urmarit de milioane de romani, in fiecare prima zi, a fiecarui Nou An este Televiziunea Romana. Am stat de vorba cu veteranii redactiei muzicale din TVR care-si amintesc inceputurile transmisiei Concertului de Anul nou ca fiind undeva la jumatatea anilor ‘60. Dincolo de amintiri, de la telerecording si inregistrarile alb-negru, de la sincron si prima difuzare color, cu crainicele Sanda Taranu, Ioana Magura, Delia Budeanu, Lia Marascu, Silvia Ciurescu sau Cristiana Bota prezentand din off doar titlurile lucrarilor din concert, la redactorii muzicali ce s-au perindat la microfonul de comentator al acestui show, stiu cu certitudine ca in 1985 Tudor Vornicu aniversa intr-una din emisiunile sale, 25 de ani de transmisie a acestui concert.

Pastrand traditia,sunteti invitati miercuri, 1 ianuarie 2014, de la ora 12.15 pe TVR 1, TVR HD si tvrplus.ro sa vizionati Concertul de Anul Nou 2014. Doar la Televiziunea Romana. Si nu uitati, cind Daniel Barenboim va ataca Frumoasa Dunare Albastra, puteti da send unui #lamultiani pe care il vor vedea milioane de oameni!   #prosit2014!”

Catalin SAVA va fi gazda dumneavoastra la cel mai mediatizat eveniment muzical clasic din lume, care este in direct si in exclusivitate doar la  TVR 1, TVR HD si pe tvrplus.ro miercuri,  1 ianuarie 2014, de la 12.15 si dupa  Telejurnal , de la 13.15. Doar la Televiziunea Romana.

INFO

www.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: