Concertele anului 2015, in tara

robbie-williams

Anul 2015 se anunţă a fi unul plin de evenimente pe scena muzicală din România, artişti internaţionali, îndrăgiţi de publicul român, urmând să concerteze în premieră la Bucureşti. André Rieu, Robbie Williams, Marc Anthony şi OneRepublic sunt doar câteva dintre numele mari anunţate până în prezent.

Cântăreţul britanic Robbie Williams va susţine un concert în România pe 17 iulie 2015, in Piata Constitutiei din Bucuresti, in cadrul turneului sau ”Let Me Entertain You”. Organizatorii evenimentului sunt D&D East Entertainment și Marcel Avram. Pretul biletelor nu a fost anuntat, inca. Williams a vândut peste 55 de miloane de albume, “Live at Knebworth” (2003)  a devenit cel mai titrat concert din istoria muzicală a Marii Britanii; trei ani mai târziu a reuşit să intre în Cartea Recordurilor datorită faptului că, în doar o zi, a vândut mai mult de 1.6 milioane de bilete pentru turneul său mondial (“Close Encounters Tour”). A fost desemnat cel mai mare / influent artist al anilor ’90, având la activ numeroase premii BRIT, ECHO, MTV şi Grammy.

Thomas Anders, fost membru al duo-ului pop german Modern Talking, trebuia sa susţina un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 24 ianuarie 2015, insa acesta a fost anulat.

Pe de altă parte, formaţia suedeză Sabaton, una dintre cele mai populare trupe din noul val de power metal şi heavy metal, va concerta, pe 27 ianuarie 2015, la Turbohalle din Bucureşti, cu ocazia lansării noului ei album, “Heroes”. Concertul trupei Sabaton este un warm up party oficial pentru Metalhead Meeting 2015. Cei prezenţi la concert vor afla, în premieră, ce trupe vor participa la ediţia din 2015 a festivalului şi vor avea parte de reduceri la bilete, dar şi de alte surprize.

Tot în 2015, Toto Cutugno, cunoscutul interpret al melodiilor “L’Italiano”, “Serenata” şi “Insieme: 1992”, va concerta, pe 27 februarie, la Sala Palatului din Capitală, într-un show unic, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti, care va oferi evenimentului un plus de valoare, exuberanţă şi energie.

Joaquín Cortés, considerat “regele flamencoului”, va prezenta “Gitano”, “cel mai intim spectacol de până acum”, pe 15 martie 2015, la Sala Palatului din Bucureşti. Alături de opt dintre cei mai buni dansatori ai Spaniei, doi dansatori de flamenco, 17 muzicieni şi opt solişti de flamenco,

Joaquín Cortés va reaprinde inimile fanilor săi, într-un spectacol îmbogăţit cu efecte audiovizuale, iar José Feliciano, cunoscut în întreaga lume pentru piesa “Feliz Navidad” (“Crăciun Fericit!”), va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 16 martie 2015.

În urmă cu doi ani, cântăreţul spaniol David Bisbal le-a promis celor peste 4.000 de fani care l-au aplaudat la Sala Palatului că va reveni în România cu un nou concert. Astfel, cântăreţul de muzică latino va susţine un concert în România, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 18 martie 2015, iar cântăreaţa Mariza, supranumită “regina muzicii fado”, va concerta din nou în România, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 24 martie 2015.

De asemenea, Richard Clayderman, unul dintre cei mai faimoşi pianişti la nivel internaţional, revine la Bucureşti, pe 26 martie 2015, cu spectacolul “From Paris with Love”, prezentat în premieră mondială, la Sala Palatului, iar cântăreţul Marc Anthony va susţine un concert la Sala Palatului din Capitală, pe 31 martie 2015.

Totodată, trupa suedeză Roxette va concerta, pe 17 mai 2015, la Arenele Romane din Bucureşti, aceasta fiind cea de-a doua vizită a trupei în capitala României, după concertul susţinut în 2011.

Trupa pop-rock, OneRepublic, va urca pe scena de la Arenele Romane in data de 4 iunie. Artistii americani sunt cunoscuti pentru hit-ul lor “Counting starts”, care are peste 600 de milioane de vizualizari pe Youtube. Concertul de la Bucureşti face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al formaţiei, intitulat “Native”.

Un alt concert anunţat pentru anul 2015 este cel al trupei Europe, care va avea loc pe 11 iunie, la Sala Palatului din Capitală, când fanii din România vor putea asculta piese de pe noul album, dar va include şi toate hiturile formaţiei, precum şi melodii în primă audiţie.

Un eveniment special al anului 2015 pe piaţa concertistică din România este reprezentat de seria de cinci concerte pe care violonistul André Rieu o va susţine în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, datorită cererii extraordinare din partea publicului din România. Concertele vor avea loc pe 6, 11,12,13 si 14 iunie.

Trupa germană de gothic metal Lacrimas Profundere va concerta la cea de-a patra ediţie a festivalului Metalhead Meeting, care va avea loc în perioada 12 – 14 iunie 2015, în Bucureşti. Alături de formaţia germană vor mai cânta trupele Amorphis, Bloodbath, The Sirens, Triptykon, Primordial, Dew Scented, Antimatter, Demonical şi Centinex.

Trupa Toto va concerta în premieră în România, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 27 iunie 2015, publicul având ocazia să asculte piese celebre ale formaţiei, precum “Hold the Line” şi “Africa”. În aceeaşi zi, tot în premieră în România va concerta şi Godsmack, una dintre cele mai celebre trupe de heavy metal din Statele Unite ale Americii, evenimentul urmând să aibă loc la Arenele Romane din Bucureşti.

Belgienii de la Triggerfinger, Şuie Paparude, Coma, Grimus şi Toulouse Lautrec se numără printre formaţiile care vor concerta la cea de-a doua ediţie a Festivalului Shine, un eveniment care se va desfăşura pe 4 şi 5 iulie 2015, la Arenele Romane din Bucureşti.

Trupa de heavy metal americană Black Label Society va susţine un concert, pe 27 iulie 2015, la Arenele Romane din Bucureşti. Titanii metalului vor încânta publicul de la Bucureşti atât cu piesele care i-au consacrat, precum “Stillborn”, “Suicide Messiah” şi “In This River”, cât şi cu melodii de pe cel mai nou album, “Catacombs of the Black Vatican”.

Avicii si David Guetta, dar si alti 150 de artisti vor concerta in Cluj, la Untold Festival, un eveniment care se va desfasura intre 30 iulie si 2 august si care face parte din cadrul proiectului Cluj – Capitala Europeana a Tineretului 2015.

Din 30 august 2015 incepe Festivalul George Enescu, dupa obisnuita pauza de 2 ani. London Simphony Orchestra si cunoscuta violonista Janine Jansen sunt doar cateva dintre marile nume de pe afis. Abonamentele la Festivalul George Enescu se vor putea face incepand cu data de 15 ianuarie 2015.

De asemenea, trupa olandeză Epica este primul headliner confirmat pentru ediţia din 2015 a Maximum Rock Festival, care va avea loc pe 16 şi 17 octombrie, în Bucureşti. În ultimii ani, Maximum Rock Festival a fost unul dintre cele mai aşteptate evenimente rock/metal din România, prezentând publicului concerte ale celor mai în vogă formaţii ale momentului.

De asemenea, trupa olandeză BZN va susţine un concert, la Sala Palatului din Bucureşti, pe 10 octombrie 2015, acesta fiind ultimul show pe care formaţia îl va susţine în România, potrivit organizatorilor evenimentului.

Sursa: Mediafax

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: