Sâmbătă, 10 decembrie 2016, ora 11.00, în Sala „Henri Coandă”, de la Palatul Culturii – sediul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, va avea loc un nou concert-lecție: „Tainele pianului pentru cei mici”. Invitatul special al acestei ediții este Smaranda Acatrinei, profesor la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi.
„Concerte-lecție la Palat”, un proiect cultural-educativ inițiat și coordonat voluntar de prof. Daniela Mihaela Ciocoiu, a debutat în octombrie, cu tema „Călătorie în lumea operei”, ilustrată de Manuela Ipate, Florena Radu, Silviu Stratulat, Robert Buzilă și Mădălina Pancu (pian), artiști de la Opera Națională Română Iași. În ediția din luna noiembrie, „Universul sonor al cvartetului de coarde” a devenit mai familiar publicului tânăr, grație reputatului muzician ieșean Filip Papa, profesor, violoncelist, membru fondator al Cvartetului „Ad libitum” de la Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, dar și datorită elevilor reuniți în Cvartetul „Icar”: Teodor Casiean, Robert Stratica, Emilian Dănilă și Andrei Papa.
„Primele evenimente din această serie s-au bucurat de succes și ne propunem să continuăm și în 2017 aceste întâlniri speciale, în care publicul să se bucure de muzică, dar și de experiența de dincolo de ceea ce se vede pe scenă, istorisită de artiștii ieșeni, într-o atmosferă colocvială” – dr. Lăcrămioara Stratulat, manager al Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.
Concertul-lecție de sâmbătă, 10 decembrie, „Tainele pianului pentru cei mici”, are ca invitat un profesor de vocație, iubit atât de elevi, cât și de colegi, cu nenumărate premii la concursurile din țară. Absolventă a Universității de Arte „George Enescu” Iaşi – Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea pian, promoţia 2000, Smaranda Acatrinei este profesor la catedra de pian a Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iaşi.
Din 2003, este profesor corepetitor, iar elevii pe care îi acompaniază au susținut audiţii şi recitaluri la Iași – Palatul Culturii, Centrul Cultural German, Muzeul Unirii, Muzeul Memorial „Mihail Kogălniceanu”; Bârlad – Muzeul „Vasile Pârvan”; București – Piața Ateneului Român; Bacău – Filarmonica „Mihail Jora”; Chișinău – Sala de Festivități a Liceului Republican de muzică „Ciprian Porumbescu”. Palmaresul său, în calitate de profesor corepetitor, reunește deja peste 100 de premii la concursuri naţionale şi internaţionale, precum şi la Olimpiadele Naţionale de Interpretare Muzicală.
Evenimentul este organizat de Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și Inspectoratul Școlar Județean Iași
BILETE
Biletele costă 10 lei și pot fi achiziționate de la Palatul Culturii, până sâmbătă (inclusiv), în intervalul orar 10.00 – 16.00.
INFO
Palatul Culturii