Concerte-lectie la Palat: ”Calatorie in lumea operei”

concerte-lectie-la-palat

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași și Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” și Inspectoratul Școlar Județean Iași, vă invită la o incursiune în lumea muzicii, prin intermediul unei serii de concerte-lecție. „Călătorie în lumea operei”, proiect cultural-educativ realizat de prof. Daniela Mihaela Ciocoiu, se va desfășura în Sala „Henri Coandă” de la Palatul Culturii.

Primul eveniment muzical este programat pentru luni, 31 octombrie, de la ora 13.00, și are ca protagoniști artiști de la Opera Națională Română Iași: Manuela Ipate, Florena Radu, Silviu Stratulat, Robert Buzilă și Mădălina Pancu (pian).

Concertele-lecție au un rol important în dezvoltarea armonioasă a copiilor, influențând conturarea personalităţii, formarea şi cultivarea gustului pentru frumos și, nu în ultimul rând, facilitând intrarea în contact cu procesul de creație”, apreciază prof. Daniela Mihaela Ciocoiu, coordonatoarea acestui proiect.

Profesor de canto clasic la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, Daniela Mihaela Ciocoiu a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” Iași – Facultatea de Interpretare Muzicală, secția Canto. În prezent, este doctorand în cadrul aceleiași universități, iar în 2016 a obținut o bursă la Deutsche Oper Berlin. Proiectele clasei sale de canto au cucerit importante premii naționale și internaționale.

A realizat spectacole de operă pentru copii, precum „Povestea micului Pan” de Laurentiu Profeta (2014), „Capra cu trei iezi” de Alexandru Zirra (2015), „Spiriduşul artist” de Diana Cotoman (2015), reunind pe aceeași scenă elevi de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, studenți ai Universității de Arte „George Enescu” și soliști de la Opera Națională Română Iași și Filarmonica „Moldova”.

BILETE

Preț bilet: 10 lei. Acestea pot fi cumparate de la Palatul Culturii, de marti pana duminica, intre orele 10:00 – 16:00.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

PE ACEEASI TEMA:

Ateliere de lectură pentru copii „În lumea poveștilor muzicale” | 26 septembrie 2020

Atelierele creative „Vovo”

DICE: Atelier de țesut la gherghef

Atelierele D.I.C.E. continuă cu o nouă temă: „ Palatul Culturii din Iași – istorie și arhitectură”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Babyteeth: Prima iubire | Cinema Ateneu

The best of | Corul academic Gavriil Musicescu

SFR aduce premiere românești de top la Iași

„ILFOVEANU 2020” | Expoziție-eveniment

Scrie un comentariu: