Concert YVAT, Brazda lui Novac si Cycler la Baia Turceasca

Concert YVAT, Brazda lui Novac si Cycler

Data eveniment: 2 iunie 2012, ora 21.00

Locatia: Baia Turceasca (str. Crisan, in spatele Mitropoliei)

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 15 lei, in seara evenimentului, la Baia Turceasca.

Baia Turceasca devine gazda unui concert ce reuneste intr-o formula, unica si inedita, artisti de marca din lumea muzicii electronice romanesti: YVAT, Brazda lui Novac si Cycler, ce vor fi insotiti de videoproiectiile asigurate de artistii visuali ieseni CZC & CND. Concertul este totodata si un eveniment aniversar, organizat de Brain Events, care implineste un an de activitate, in parteneriat cu Asociatia Compania FaPtFabrica de Arta si Productie Teatrala, fiind integrat in programul, sustinut de Primaria Municipiului Iasi, care are ca obiective dezvoltarea unei dinamici artistice, axata pe schimburi si fluxuri culturale, sustinerea formelor alternative si experimentale de arta contemporana, extinderea ideii de arta urbana, prin exploatarea spatiilor neconventionale si formarea unui public spectator-vizitator.

YVAT are in spate mai mult de 10 ani de experienta ca si producator si numeroase release-uri la labe-uri de prestigiu precum: Boltfish Recordings [UK], Cactus Island [UK], U-cover [BE], Minor [DE]. Este unul dintre putinii producatori dedicati exclusiv sintetizatoarelor analogice. Printre ultimele sale proiecte se numara colaborarea cu creatoarea de moda Irina Schrotter, pentru care s-a ocupat de partea audio a ultimei sale colectii, prezentata in cele mai importante capitale. Ultimul sau album, Collider, a aparut pe vinil, intr-o editie limitata la 150 de exemplare.

Brazda lui Novac este proiectul inceput in 1997 al lui Victor Popescu. Arhitect ca si formare, Victor s-a indreptat rapid spre productia audio, in 2003 aparand si propriul sau studio de productie, Square Sound Studio. In 2010 apare albumul sau de debut, autointitulat Brazda lui Novac, urmat in 2011 de cel de-al doilea album, Dizzy, la label-ul german Raumklang Music. Are numeroase colaborari cu artisti precum Silent Strike, Alexandrina si Artanu. Urmatoarea oprire a lui Victor, dupa Iasi, va fi direct la Moscova, unde va participa la un festival.

Cycler este proiectul constanteanului Ioan Barladeanu. A studiat desig-ul la Universitatea de Arta din Iasi, iar acum locuieste si lucreaza in Bucuresti. In aprilie 2012 a lansat primul sau album pe format fizic, la acelasi label german Raumklang Music.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: