Concert Youn Sun Nah Duo//Paolo Fresu Devil Quartet

Jazz Night Out la Sala Radio pe 14 Octombrie 2014, de la ora 19.00. Invitati: Soun Sun Nah Duo si  Paolo Fresu Devil Quartet.

Uneori e greu să te întelegi cu spiritul tău. Asta pentru că n-ai încercat să-i vorbesti în italiană, printr-o trompetă. Muzica lui Paolo Fresu poartă o conversatie lirică si introspectivă cu audiente din întreaga lume, iar acum o putem auzi pentru prima oara live, în Bucuresti.

Tot în premieră, este sud-coreeana Youn Sun Nah, o prezentă pasională si jucausă, cu o voce în registrul înalt, care te poartă prin aer în looping-uri intense, alături de copilotul său, chitaristul suedez Ulf Wakenius.

DESPRE

Paolo Fresu Devil Quartet

Italianul Paolo Fresu e recunoscut de toată suflarea jazz-ului după sunetul distinct al trompetei sale. Unii vorbesc despre influenta lui Miles Davis, italianul este însă mai proaspăt  ca o dimineată în Toscana si mai activ decât un motor de Vespa pe care amantul fuge de sotul gelos.

Paolo-Fresu-2011

Foto: Louis Neveu

Pe lângă cele aproape 200 de concerte pe an, compune pentru cinema si balet, predă muzică si este director artistic la două festivaluri internationale de jazz (Time in Jazz si Nuoro Jazz).  Are un număr record de înregistrări, care se întind de-a lungul a 30 de ani de carieră si numeroase premii.

Paolo Fresu  Devil Quartet cântă la Bucuresti în formula: Paolo Fresu-trumpet, flugelhorn; Bebo Ferra-guitar; Paollino Dala Porta-bass; Stefano Bagnoli-drums.

http://www.youtube.com/watch?v=7U2h3reZ0dI

Youn Sun Nah Duo

Nu sună ca o cântăreată de jazz si nu arată ca o cântăreată de jazz. Cu o voce pe care o foloseste ca un instrument muzical, sud-coreeana e o cascadă capricioasă si imprevizibilă la frontiera cu jazz-ul. Youn Sun Nah pare posedată în momentele de improvizatie, iar publicatia Le Monde o descrie ca un „OZN care intră în contact cu universul jazz-ului”.
Initial actrită de musical în tara natală, sud-coreeana se mută la Paris si studiază jazz-ul. 10 ani mai târziu Guvernul Francez îi acordă ordinul „Cavaler al Artelor si Literelor” pentru merite deosebite în domeniul artei.

Youn Sun Nah

Foto: Sung Yuh Nah

Youn Sun Nah cântă împreună cu chitaristul Ulf Wakenius – cunoscut pentru colaborările sale cu Oscar Peterson, Niels-Henning Oersted Pedersen si Ray Brown. Suedezul o conduce cu virtuozitate, o provoaca si atinge corzile cu rapiditate, ca si cum ar presăra ardei iute peste un jazz deja extrem de picant.

PROGRAM

  • Ora 19:00-Acces public
  • Ora 19:30- Youn Sun Nah Duo
  • Ora 20:30-21:00-pauză
  • Ora 21:00-Paolo Fresu Devil Quartet

Nu este permis accesul cu camera foto profesionale. Înregistrările video sunt interzise pe toată durata concertului.

BILETE

Biletele pentru acest eveniment costă 85, 125, 145 de lei, în functie de categorie si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazineleGermanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

Un eveniment organizat de Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Italiei  si al Institutului Italian de Cultură din Bucuresti.

INFO

www.twinarts.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: