Concert vocal-simfonic de Pasti dirijat de Stanley Sperber

 

Filarmonica ieseana ofera astazi publicului meloman un concert vocal-simfonic de Pasti. Evenimentul este programat de la ora 19, pe scena Teatrului „Luceafarul“. Orchestra simfonica a Filarmonicii si corul academic „Gavriil Musicescu“ vor incanta auditoriul cu o opera valoroasa din creatia compozitorului Johann Sebastian Bach: „Missa in si minor“.

Orchestra va evolua sub bagheta dirijorului Stanley Sperber, invitat din Israel, in timp ce corul va fi indrumat de maestrul Doru Morariu.

Stanley Sperber a fost director muzical si dirijor al orchestrei simfonice Haifa in perioada 1985-2000, director muzical al Corului Filarmonicii din Tel Aviv, iar in prezent se afla la pupitrul orchestrei Operei din Tel Aviv. Originar din New York si absolvent al celebrei Scoli de muzica Juilliard, Stanley Sperber a emigrat in Israel in anul 1972.

A sustinut numeroase turnee in Europa si America de Nord si a fost invitat sa dirijeze orchestre simfonice cunoscute din Londra, Baku, Budapesta, Salonic, Sofia, Edmonton, Oakland sau Chicago. De-a lungul carierei, a primit importante distinctii, din partea Asociatiei Compozitorilor din Israel sau al Consiliului National pentru Cultura din Arte.

Ca solisti invitati, vor evolua alaturi de orchestra si cor soprana Cristina Oltean, tenorul Tony Bardon si basul Cristian Hodrea. Prin acest concert, Filarmonica nu celebreaza doar sarbatorile pascale, ci si 70 de ani de existenta.

Biletele au fost puse in vanzare cu 18 lei si 36 de bani, 15 lei si 12 bani, 14 lei si 4 bani, respectiv cu 7 lei si 56 de bani. (L.O.)

INFO

filarmonicais.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: