Underground Iași: Concert URMA, 11 ani de activitate

concert urma underground iasi afis 5 aprilie 2014Simbata, 5 Aprilie, incepând cu ora 21.00, Underground The Pub, găzduieşte un eveniment special ce marchează aniversarea a 11 ani de activitate a uneia dintre trupele preferate ale clubului: URMA.

DESPRE

Formaţia URMA este una dintre puţinele trupe din România pentru care contează doar muzica. În decursul a 11 ani de carieră, trupa URMA există pentru plăcerea de a asculta şi a face muzică – muzică bună, muzică pură, autentică, creată fără compromisuri şi fără alt scop decât acela de a lăsa ceva în urmă. Aşa cum spune chiar numele trupei. De la o piesă înregistrată aproape în joacă s-a ajuns la deja patru albume lansate – fiecare album sunând altfel, dar fiind fiecare parte a unei poveşti.

URMA şi-a început activitatea în 2003, lansând în acelaşi an albumul “Nomad Rhymes”, un amestec acustic de chitară, flaut şi percuţie. Trupa şi-a lărgit sfera de activitate, de la concerte şi festivaluri autohtone, la reprezentaţii numeroase în Germania, Franţa, Ungaria, Elveţia şi Anglia.

Doi ani mai târziu este lansat cel de-al doilea album, “Anger as a Gift”, material ce s-a bucurat de contribuţia unui nou muzician, Vali Răcilă – Sir Blues.

Al treilea album, “Trend Off” (2007) marchează activitatea de patru ani a trupei şi încheie un ciclu al acesteia: 3 albume, sute de reprezentaţii live în ţară şi în străinătate, numeroase prezenţe la festivaluri şi un public divers si loial.
Noul material discografic a fost produs in totalitate in Germania, la studiourile Amps Factory, fiind oferit publicului intr-un format de exceptie adresat colectionarilor, cu un booklet fotografic semnat de Cosmin Bumbut.

În prezent, URMA prezintă fanilor cel de-al patrulea album, “Lost End Found”, lansat pe data de 28 noiembrie 2013 la The Silver Church Club. Noul material discografic a fost înregistrat în studiourile ISV, avându-l ca inginer de sunet pe Alexandru Redes, absolvent Alchemea College of Audio Engineering.

Masteringul a fost realizat in Anglia de catre Neil Pickles, Director and Lecturer at Alchemea College of Audio Engineering, care a colaborat pe parcursul carierei sale cu artişti precum Groove Armada, Fun Lovin’ Criminals, Basement Jaxx sau A Perfect Circle”.

Construit integral sub deviza “fără compromisuri”, pe durata ultimilor patru ani, noul material discografic este oferit publicului într-un format de excepție, respectiv un jurnal fotografic de 120 de pagini ce oferă imagini inedite surprinse de fotograful formației, Radu Dumitrescu, care a însoțit pas cu pas grupul de muzicieni pe parcursul călătoriei muzicale intitulate “LOST END FOUND”.

Având ca baza de selecție mai mult de 50.000 de fotografii, efectuate în cadrul repetițiilor, ședințelor de studio, concertelor memorabile din Silver Church, Ateneu sau Sala Palatului și a concertelor din străinătate susținute în Budapesta, Freiburg, Londra, Paris sau Berlin, artwork-ul noului material este semnat de Cristian Ioan Gutău, responsabil de altfel pentru grafica întregii discografii URMA.

Produs de Mani Gutău / Catapulta Records, în parteneriat cu Fundația Pro Patrimonio și Ordinul Arhitecților din România, noul album atrage atenția asupra unor monumente de patrimoniu ce necesită intervenție imediată privind reabilitarea și restaurarea lor.

Urme arhitecturale pierdute ce trebuiesc protejate și prețuite cu responsabilitate și considerație.

Folosind exemple pozitive precum Casa Mincu / București sau Uzinele de Apă / Suceava, unde un grup de arhitecți voluntari, dedicați și entuziaști au reușit cu eforturi constructive să salveze și să redea comunității monumente de patrimoniu inestimabile, noul album atrage atenția asupra unor urme arhitecturale de poveste, din care putem menționa Palatul Cantacuzino, Sinagoga din Timișoara sau Cazinoul Constanța, care necesită o reabilitare și restaurare imediată, pentru a nu deveni urme pierdute iremediabil, precum Hala Matache sau Moara lui Assan.

Noul material discografic conține 11 piese, din care putem menționa ”Terminus”, ”All Wrong” sau ”Cine Iubește și Lasă”, videoclipurile acestor piese depășind deja 1.000.000 de vizualizari pe YouTube.

BILETE ȘI REZERVĂRI

Prețul unui bilet este de 20 Lei

Tel: 0735004001 (intre 16:00 – 24:00)

UNDE

Underground Pub

Galeriile comerciale Stefan cel Mare – demisol (jos la spirala)

www.facebook.com/Undergroundthepub

Pagina evenimentului: www.facebook.com/events/1472847656261814

INFO

www.facebook.com/urmabook

www.urma.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Underground Iași: Concert URMA, 11 ani de activitate”

  1. Pingback: Concert Urma | dianaelenastoica

Scrie un comentariu: