Concert ”The Backyard Jazz Orchestra”, 31 octombrie

The Backyard Jazz Orchestra_iasi

Centrul Cultural German Iasi va invita la un concert extraordinar cu The Backyard Jazz Orchestra – 16 muzicieni din 8 tari – miercuri, 31 octombrie, ora 20.00 in sala Gaudeamus a Casei de Cultura a Studentilor.

Muzicienii ce fac parte din trupa The Backyard Jazz Orchestra provin din 7 tari balcanice si din Germania. Unii dintre ei sunt deja renumiti pe scena muzicii jazz; altii sunt talente necunoscute si se afla la inceputul carierei lor. BYJO este un mix colorat de nationalitati si vârste, toti cu asteptari si experiente individuale. Dar ceea ce impartasesc cu totii  este entuziasmul pentru improvizatie, curiozitatea pentru idei noi si schimburile artistice in si cu The Backyard Jazz Orchestra.

Backyard Jazz Orchestra a fost creata de muzicienii de jazz Peter Ehwald si Stefan Schultze ca rezultat al unei serii de proiecte in Europa de Sud-Est. La invitatia Institutului Goethe muzicienii au calatorit prin Macedonia, Grecia, Bulgaria, România si Serbia. Au sustinut numeroase concerte alaturi de muzicieni locali si impreuna au realizat mai multe workshop-uri si s-au intâlnit cu alti artisti si producatori locali. In decembrie 2011, Peter Ehwald si Stefan Schultze au invitat artistii pe care i-au intâlnit in calatoriile lor si au format impreuna Backyard Jazz Orchestra. Un prim workshop si un prim concert indelung aclamat cu cei 16 muzicieni din 8 tari a avut loc la Köln.

Programul este format din compozitii proprii care sunt inspirate din melodii traditionale, dar cu elemente din Muzica Noua, Rock sau Jazz. Alaturi de compozitiile proprii ale lui Schultze si Ehwald precum Under The Balkan Skye, Koeschtette, Sofia, Dschore Do si Skopje, compozitorul macedonian Vladimir Nikolov, ce a facut parte din echipa filmului ”Artistul”, câstigator al premiului  Oscar pentru cea mai buna coloana sonora, a compus 2 melodii pentru BYJO. in plus, ne vom putea bucura de compozitiile noi ale clarinetistului Nicolas Simion.

Intrarea este libera.

INFO

http://www.kulturzentrum-iasi.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

OM LA LUNĂ | LANSAREA NOULUI ALBUM

Luna Amară și Crossbone la Miss URF | RocknRolla

Miss URF – DEBUT ROCK

Festivalul de fanfare | Parcul Copou

Scrie un comentariu: