Concert TAPINARII

 

* sambata 10 decembrie, ora 21.00 * Clubul Presei (str. Zmeu, nr. 3, in spatele Universitatii “Petre Andrei”)

Pret bilet: 15 lei

Info & rezervari:0724/950.944

BIOGRAFIE

Trupa Tapinarii s-a format in anul 2001. Cosmin Covei facuse un filmulet-portret, avindu-l ca protagonist pe piticul stripper din ‘The office’. A picat examenul, student fiind la Facultatea de Regie a Universitatii Hyperion si, a fost obligat sa faca un film cu Ion Dolanescu. Apoi a fost compusa si piesa ‘Sunt fericit’, iar filmuletul s-a transformat in videoclip muzical. Cenzurat de MCM si TVR2 la acea vreme, din cauza faptului ca protagonistul aparea destul de sumar imbracat, doar in chiloti, ‘Sunt fericit’ a avut premiera pe Atomic in noaptea de inviere in 2001. Difuzat de 11 ori doar intr-o ora la ‘Metropolis’, ceea ce a insemnat un record de difuzare, la ceva timp de la premiera videoclipul a avut un mare succes. Asa ca la primul lor concert din august 2001, Tapinarii au umplut pina la refuz tot ceea ce era de umplut.

A urmat videoclipul piesei ‘Unde esti’, cu o fata supraponderala care cade de pe bloc, iar lansarea primului album a avut loc pe 17 octombrie 2001 in Green Hours, iar la lansare a participat si piticul Marcel Ungureanu, care a oferit si un numar scurt de striptease. Au mai urmat concerte si, in noiembrie 2002, s-a lansat albumul ‘Idei Preconcepute’. Acesta a fost considerat un album misogin si a fost dat drept exemplu de Mona Musca pentru campania sa, impotriva violentei in familie. Numai ca ea nu intelesese ca Tapinarii doar atrageau atentia asupra unui lucru, care nu insemna neaparat ca e bine sau rau.

In iunie 2003 s-a lansat videoclipul piesei ‘Sfarsit si inceput de lume’, dar nu a fost foarte difuzat deoarece a fost semnata o exclusivitate cu MTV-ul si nu s-a putut da in alta parte. Iar MTV-ul nu l-a difuzat decit de vreo doua ori. In toamna lui 2003, a aparut si cel mai nou clip al trupei Tapinarii pentru piesa ‘Embargo pe creier’, de pe albumul ‘Utopia’. Clipul a fost preluat dupa filmul de licenta al lui Catalin Saizescu: ‘Zambiti, va rog, ca e gratis’, cu Ernest Maftei in rolul principal. Videoclipul a fost difuzat de Atomic.

Avanpremiera albumului ‘Utopia’ a avut loc in Art Jazz club pe 27 septembrie 2003, iar printre invitati s-au numarat: Ada Milea, Dani Fat si Florin Chilian. Lansarea a avut loc pe 8 octombrie, tot in Art Jazz club, dar de data aceasta fara invitati. Locatia a fost plina pina la refuz. Albumul ‘Utopia’ a fost epuizat, in mai putin de o luna.

Sursa: http://interioare.free.fr/Tapinarii/

Tapinarii – Pentru toata noaptea

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: