Concert Simfonic de incheiere a atelierului de orchestra sustinut de Olivier Robe

Sambata, 30 aprilie, ora 18.00, in Sala de festivitati a Colegiului National de Arta „Octav Bancila”.
Alaturi de Orchestra Simfonica a Colegiului National de Arta „Octav Bancila”
INTRAREA LIBERA

Programul concertului de incheiere a atelierului :
• Johannes Brahms – Uvertura Academicarn
• Ludwig van Beethoven – Concertul pentru pian si orchestra nr.1
• Richard Wagner – Uvertura la „Rienzi”

Dirijor: Olivier ROBE
Solist: Andrei ENOIU-PANZARIU, pian

Ca urmare a experientei reusite de anul trecut, in compania Orchestrei Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacau, dirijorul francez Olivier ROBE va reveni in Romania, la Iasi de aceasta data, intre 26 si 30 aprilie, cu sprijinul Centrului Cultural Francez, pentru a realiza un master class de orchestra alaturi de elevii Colegiului National de Arta „Octav Bancila”.

Format de catre legendarul profesor de orchestra filandez Jorma Panula, tanarul dirijor fracez Olivier Robe a avut ocazia sa conduca numeroase orchestre in Europa, precum Orchestra de Camera din Berlin, Collegium Musicum din Siegen, Orchestra simfonica din Vaasa, Orchestra de Camera din Amsterdam. Olivier Robe este finalistul concursului international de dirijare orchestra din Nuremberg.

Orizontul muzical al lui Olivier Robe se intinde de la muzica baroca la cea contemporana, avand ocazia sa lucreze alaturi de compozitori precum G. Liegeti, L. Berio, H. Dutilleux, K. Stockhausen, M. Kagel, Y. Xenakis, et O. Neuwirth.

Olivier Robe s-a nascut la Caen in France, unde incepe studierea solfegiului, a pianului, a violoncelului, analiza si armonia, continuandu-si mai apoi studiul muzical la Conservatorul Superior din Paris. Isi termina studiile cu specializarea Violoncel la Essen in Germania, perfectionare pentru care obtine un premiu cu mentiunea „foarte bine”.
Din anul 2000, Olivier Robe este violoncel 2 solo al Orchestrei Regale Filarmonice din Flandra.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: