Concert Rares Totu feat. Dean Bowman[USA] @RocknRolla

dean bowman-rocknrolla

Sunteti invitati joi, 31 martie 2016, de la ora 21:30 la un adevarat eveniment muzical ce va avea loc, unde altundeva, decat in RocknRolla. Concertul marcheaza 50 de ani de viata ai artistului si 35 de ani de activitate pe scena muzicala.

Componenta Rares Totu 50/35: Paul Baciu – bass, Constantin Barbaselu – drums, Cosmin Farcas – keys si Rares Totu – quitar. Speacial quest: Dean Bowman [USA] – vocals.

Rares Totu s-a nascut la Cluj pe 27 septembrie 1965. Si-a inceput cariera muzicala la 15 ani, in 1980, la Sala Sporturilor din Cluj interpretand o piesa blues ca invitat in spectacolul grupului oradean Metrock. A fost membru  sau a colaborat cu grupuri de elita ale vremii : Semnal M, Compact, Rodion GA sau Progresiv TM.

In 1987 infiinteaza grupul Trans Express cu care avea sa castige toate festivalurile din acel an, anul 1987 aducand si premiul de Chitaristul anului pentru Rares Totu, dar si primele turnee pe cont propriu. In 1990 intregul grup emigreaza in Ungaria unde semneaza in scurt timp cu casa de discuri Polygram.

In 1992 Rares Totu este desemnat din nou Chitaristul Anului, de data aceasta in Ungaria. Trans Express scoate doua albume , dar in urma unui tragic accident in care isi pierde viata bateristul formatiei, legendarul Bela Raduly, membru fondator al grupului Metropol din Oradea, trupa isi incetineste activitatea. Apare al treilea album Trans Express, in memoriam Raduly Bela.

In 2004 Rares Totu se intoarce in Romania si pune bazele primului supergrup post decembrist, alaturi de Adi Tetrade, Raul Kusak si Seby Yoo (inlocuit ulterior de Paul Baciu) numit Midnight Express, alaturi de care concerteaza la mai multe festivaluri din Europa, dar si la cele mai importante manifestari de gen din tara ( International Blues Gala – Sala Radio, Sighisoara Blues Festival 2005, Peninsula 2004, 2005, 2007, etc).

In 2007 Midnight Express alaturi de mai vechea colaboratoare Joanna deschid concertul Deep Purple de pe stadionul Cotroceni. Un an mai tarziu Rares Totu infiinteaza primul proiect in nume propriu, alaturi de Irina Creanga, Paul Baciu, Cosmin Farcas si Hanes Radu, proiectul purtand numele de Rares Totu Blues X-perience, grup cu o bogata activitate in concerte si emisiuni de televiziune. Dupa plecarea solistei Irina Creanga, titulatura se schimba in Rares Totu’s Midnight Sun, in 2015 revenind in componenta Paul Baciu si Hanes Radu.

Din 2014 formatia colaboreaza in ocazii speciale cu solistul american Dean Bowman, fost component al legendarului grup newyorkez de fusion Screaming Headless Torsos dar si fost colaborator al lui John Scoffield. Dean Bowman a mai lucrat cu mari nume ale jazzului american ( Don Byron , Charlie  Hunter, etc ). Alaturarea cu solistul american produce o muzica variata, cu elemente funk dar si blues, fiecare membru punandu-si amprenta specifica pe produsul final, care devine un amestec surprinzator de energie si finete. thales-falticeni.ro

Dean Bowman has been heralded by the LONDON GUARDIAN as “soulful, charismatic, and technically brilliant… a star,” is renowned internationally as a major contributor to the New York City and Brooklyn jazz, rock, and avant-garde scenes.

BILETE

Suport artisti: 20 lei. Rezervari la telefon: 0756 213 284.

INFO

Rocknrolla

Str. Grigore Ghica Voda 14 (fosta locatie Backdoor)

www.facebook.com/pages/Rocknrolla-Iasi

PE ACEEASI TEMA:

Argatu si Mos Martin | Underground Pub

Concertele violonistului DAVID GARRETT din România au fost reprogramate

Târg de vinyluri @Rocknrolla

Zdob și Zdub concertează pe 25 aprilie, la Arenele Romane

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: