CONCERT FIE/ Patricia Kaas va veni la Iaşi

CONCERT FIE/ Patricia Kaas va veni la Iaşi/ Afis Iasi

Evenimentul va fi pe 19 iunie, de la ora 20.30, în Piata Palatului Culturii. Concertul face parte dintr-un festival mai amplu, ce va avea loc între 14 şi 23 iunie.

Una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe din Franţa va susţine un concert de zile mari la Iaşi, în cadrul unui eveniment care se doreşte să devină emblematic pentru oraş. Patricia Kaas va cânta în Piata Palatului Culturii, manifestarea fiind una dintre principalele atracţii ale Festivalului Internaţional al Educaţiei, un concept nou şi modern pentru România.

În perioada 14 – 23 iunie, sub deviza „Să FIE carte/muzică/teatru/cultură“, festivalul organizat în aer liber de Abplus Events şi Primărie va aduce un număr mare de vizitatori din întreaga ţară. „Festivalul Educaţiei organizat în aer liber reuneşte două elemente: cartea şi grădina (sau parcul) şi are la bază ideea de spaţiu cultural deschis şi de diversitate, fiind construit în jurul dialogului multicultural. Structura festivalului va combina activităţile cultural – artistice cu cele de petrecere a timpului liber“, anunţă organizatorii.

Prezenţa surprinzătoare a Patriciei Kaas este motivată de turneul „Kaas chante Piaf“, susţinut în 46 de ţări, pentru a comemora 50 de ani de la moartea marei artiste Edith Piaf. Iaşul este primul oraş din ţară care se va bucura de acest concert, pe 19 iunie 2013, de la ora 20:30.

http://www.youtube.com/watch?v=6Z9rJ5QT3_4

Până în prezent, spectacolul a fost prezentat pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii, printre care Royal Albert Hall din Londra sau Carnegie Hall din New York.

Născută într-o familie simplă, Patricia Kaas a crescut ascultând-o pe Edith Piaf, muzica ei determinând-o să îşi construiască propria carieră. Adulată în toată lumea pentru melodii ca „Mon mec a moi“ şi „Mademoiselle chante les blues“, Kaas a realizat un material discografic de excepţie pentru a aduce un tribut idolului său. La Iaşi, publicul va aplauda interpretările unor melodii precum „Non, Je Ne Regrette Rien“, „Paris“, „Padam, Padam“, „Milord“ şi multe altele.

FIE

Proiectul „FIE“ îşi propune să devină o componentă a ofertei culturale ieşene, nu doar în context naţional, ci şi peste hotare. Lecturile, dezbaterile, întâlnirile publice, concertele, atelierele de creaţie, evenimentele artistice dedicate copiilor vor împleti cultura şi distracţia. În zilele următoare, vor fi puse în vânzare şi biletele pentru alte două spectacole inedite. Pe 17 iunie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenţilor, vor fi puse în scenă 21 de numere de sine stătătoare în care lumea lui Caragiale va fi transpusă prin dans şi muzică. „D’ale noastre“ este o producţie semnată de Romanian Dance Company – regizor şi coregraf Gigi Căciuleanu. Pe 20 şi 21 iunie, tot de la ora 19, la CCS, Silviu Purcărete şi actorii Teatrului Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu aduc la Iaşi „Călătoriile lui Gulliver“. Piesa a fost lansată la Festivalul de la Edinburgh din 2012 şi surprinde romanul lui Jonathan Swift într-un mod care îmbină fantezia cu satira politică. Biletele se vor găsi în curând tot pe reţeaua Eventim, preţul lor nefiind încă anunţat.

BILETE

Biletele au preţuri diferite, de la 80 de lei la 250, în funcţie de categoria locului şi vor fi puse în vânzare prin reţeaua Eventim – Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti, Call Center 1951 şi online.

  • VIP- 250 LEI
  • Secțiunea A – 175 lei
  • Secțiunea B – 130 lei
  • Secțiunea C – 100 lei
  • Secțiunea D – 80 lei

INFO

sursa: www.ziaruldeiasi.ro (Liliana Gînju)
www.fieiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: