Concert Norzeatic în Underground

Concert Norzeatic în Underground/ Afis IasiBrain Events îl aduce la Iași vineri 26 aprilie 2013, la Underground the Pub, pe artistul care se lasă redescoperit de erele hip-hop pe care le traversează și din mijlocul cărora el însuși produce permanenta schimbare: NORZEATIC [live].

  • Evenimentul începe la ora 20.30 cu un warm up alături de Sunet Sacru, Boala, Spasme.

DESPRE

Andrei Brebianu aka mereu actualul și viitorul Norzeatic, marchează istoriile hip hop-ului încă din 1994, vremuri trecute amintindu-l ca fostul Vexxatu Vexx, apoi ’Geamite Găligan, pilon al trupelor Delikt și Methadon 3000, numele stându-i scris alături de coloșii R.A.C.L.A., Da Hood Justice, Getto Daci, CTC, Supersonic, Deceneu sau Blanoz Distruzos în cărțile de rime ale tuturor timpurilor. Brugner, DJ Sleek, Khidja (DJ-ii/producătorii Rusu & Flore) și Tavi Scurtu semnează umăr la umăr bucăți din evoluția artistului care în prezent împinge frontierele muzicale până le privează de restricții.

Norzeatic jonglează cu versuri haiku așternute pe ritmuri de jazz sau beat-uri răsărite din digital, este poetul și muzicianul vremurilor sale, cu flow-uri care iau naștere numai la umbra experiențelor ce-l înconjoară. Artistul poartă frumoasa povară a unui talent pe care este provocat permanent să și-l exploateze prin comparații meritate cu Gil Scott-Heron sau un contemporan imaginat în Nichita Stănescu: albumul de studio ”Aici, Acum”, lansat în 2010 alături de Khidja i-a adus ultima asemănare în Dilema Veche: ”mai aproape de ce ar fi scos Nichita Stănescu dacă ar fi fost contemporan, hip hop-er și ar fi trăit în Pantelimon.” Norzeatic a colaborat cu cei doi muzicieni și pentru materialul ”Caravana PM:AM”, lansat în 2012.

Pe cont propriu, bucureșteanul lansează în 2012 albumul ”Exerciții pe ritm de pace”, descris de Dilema Veche drept un material politic (la prima vedere), îndreptat spre realitățile sociale actuale, punct de vedere ce îi impinge creația, însă, și în zona conscious hip hop-ului care i-a găzduit rimele și în trecut.

Colaborările cu nume mari din jazz (Jordache, Marta Hristea, Electric Brother), influențele bogate din multe alte genuri muzicale (funk, electro, trip hop), liniștea unor versuri încărcate de revoltă împotriva specificului social, istoria grea a rimelor perfect alăturate pe scene pestrițe, anii lungi dedicați descoperirii lăuntricului, publicul de sute și zeci de oameni care i-au stat alături fac din Norzeatic un deschizător de stiluri fără frontiere, limitat poate doar de spațiu și timp.

La Underground, pe 26 aprilie, Brain Events dilată timpi, mărește spații pentru râurile din microfonul lui Norzeatic. Vă așteptăm, s-ar zice că se scrie istorie și ar fi păcat să o ratați!

INFO

Pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/195988397191442/197057410417874

https://www.facebook.com/Brain.Events

https://www.facebook.com/pages/Norzeatic/124885517531475

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: