Concert Mercedes Band. Prezentarea albumului ”Cu ochii inchisi”

Vineri, 7 februarie, ora 21.00, in Underground Pub va avea loc concertul de prezentare a albumului ”Cu ochii inchisi”, semnat Mercedes Band.

DESPRE

Cel de-al doilea album al formatiei MERCEDES BAND, intitulat “Cu ochii inchisi” este – s-o spunem direct, fara menajamente – grozav! Acum, cu reputatia de critici absolut distrusa de o afirmatie atat de vehementa, sa purcedem spre a afla ce a facut posibila o asemenea concluzie.

In primul rand, productia este aproape ireprosabila. Toate instrumentele se aud perfect, peretele de sunet este uniform si expresiv iar vocea ramane naturala si nu sufera de mania supra-procesarii. Compozitional, avem de-a face cu un material coerent si inchegat, scris cu o foarte buna constiinta a incadrarii stilistice. Brandul de “nu-rock” profesat de baieti ramane original pana la capat, fara sa “citeze” depistabil din surse externe.

Ce este de apreciat in cazul muzicienilor, si vorbim despre o trasatura extrem de rara in rockul autohton, este fidelitatea fata de o sensibilitate tipic “romaneasca”. L-am cita pe Blaga cu a sa matrice stilistica, daca nu ne-am teme sa fim etichetati drept “pretentiosi”. Baietii de la MB au descoperit un filon pretios de autenticitate care ofera substanta creatiilor lor. Pentru prima data dupa foarte mult timp, nu ascultam sentimente si sunete de imprumut, descoperite intr-o biblioteca sonora “second-hand”, plina cu epigoni, ci ne bucuram de elemente emotionale de-o rara sinceritate, angrenate in “aici” si “acum”.

La acest sentiment de autenticitate contribuie si versurile in limba romana, scrise cu iscusinta pastrarii unui echilibru intre poetic si “pamantean”. Cu alte cuvinte, ele reusesc sa miste ascultatorul cu ajutorul expresivitatii lirice, fara sa incerce in mod gratuit sa epateze. Temele acopera un spectru vast, de la suferinte de tip existentialist, la cautari ale sensului vietii si, in final, la iubire.

Piesele sunt intesate de carlige, care le fac sa fie contagioase si usor de retinut. Este placut si modul in care chitara face legea in toate compozitiile, conducand cu intelepciune melodiile. Clapele au si ele o identitate a lor, sunand cand foarte modern, cand putin mai invechit. Intalnim multa versatilitate si in ceea ce priveste tempo-ul pieselor. Putem asculta preponderent melodii rapide, dar si piese mai lente (“Cu ochii inchisi”, “Gand hoinar”), o balada (“Ultima oara”), si chiar si un cantec acustic, “Cenusa-n vant”, care incheie in mod inteligent discul.


Tiparele sincopate din “Flori neculese” si “Linistea ta” exprima virtuozitatea muzicienilor, care nu se sfiesc sa experimenteze. De alta, intreg albumul este o marturie a abilitatilor artistice ale trupetilor, care dovedesc ca stiu sa cante (frate!).

“Cu ochii inchisi” este una dintre cele mai bune aparitii discografice ale anului 2013 pe piata autohtona si speram ca Mercedes Band sa primeasca atentia pe care o merita din partea scenei rock romanesti. Intr-o industrie dominata de pasiunea de a copia artistii straini, MB scoate un disc real, autentic, foarte bine produs si plin cu melodii scrise cu talent si asumare. (maximumrock.ro/)

INTRARE LIBERA!

INFO

Mercedes Band

www.mercedesband.ro/

www.youtube.com/user/MercedesBandOfficial

www.facebook.com/mercedes.b.ro.9

Underground Pub

Galeriile comerciale Stefan cel Mare – demisol (jos la spirala)

Mobil: +4 073 500 4001

Email: contact@undergroundpub.ro

Program: zilnic: 20:00 – 6:00

www.facebook.com/pubunderground

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: