Concert Marius Batu

Joi, 20 ianuarie 2011, ora 21.00, Clubul Presei va asteapta la o seara de folk in compania lui Marius Batu.

Marius Batu s-a remarcat in lumea muzicii romanesti in 1977, anul in care a infiintat, alaturi de Eugen Baboi, grupul Poesis. In perioada 1982-1985 activitatea sa s-a invartit in jurul „Cenaclului Flacara” iar in 1994, dupa o perioada de 8 ani petrecuta in Germania, a revenit in tara si a reluat activitatea grupului Poesis lansand in 1996 albumul “Cantec Soptit”.

A urmat o colaborare cu formatia Holograf la spectacole si albume precum: “69% Unpluged”, “Supersonic”, “Undeva departe” si “Holografica”, sustinand partitura de chitara acustica si backing vocal. In aceeasi perioada, il regasim alaturi de nume mari ale muzicii romanesti precum Ducu Bertzi pe albumele „Dor de duca”, „Sufletul meu” si „Poveste de iarna”; Mircea Vintila – albumul „Madama de pica”, Ovidiu Lipan Tandarica – „Renasterea”, Dinu Olarasu – „Vis-a-vis”, Stepan Project – „Sensul vietii”.

In luna iunie a anului 2001 Marius Batu este cooptat in grupul Pasarea Colibri, formatie alaturi de care lanseaza albumul „Inca 2000 de ani” si se remarca prin melodii ca si „Elegie”, „2000 de ani” si „Cantec soptit”.

La sfarsitul anului 2007, dupa o pauza de mai bine de 10 ani si la 30 de ani de la infiintarea grupului, Marius Batu si Eugen Baboi s-au reunit in fata publicului romanesc si au lansat un nou produs marca Poesis, albumul Babilon. Sursa: Wikipedia.org

Pret bilet: 12 lei

Informatii si rezervari la: 0724/950.944

Marius Batu – 2000 de anihttp://www.youtube.com/watch?v=LpgQlGzhhJg

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: