Concert Mahala Rai Banda

Vineri, de la ora 19:30, ii asteptam cu nerabdare pe muzicienii de la Mahala Rai Banda!

Trupa Mahala Rai Banda imbina muzica lautareasca traditionala cu cea de club in asa numitele sunete “balkan beats”, armonizand viorile cu acordeoane si alamuri.

De-a lungul timpului, muzica Mahala Rai Banda a fost inclusa in coloana sonora pentru diverse productii cinematografice (ex: Borat, Clanul Spranceana) sau a fost remixata si reinterpertata de nume precum Nouvelle Vague, Shantel, Felix B (Basement Jaxx), Balkan Beat Box, DJ Click, Russ Jones si multi altii. In plus, albumul “Lacrima de jar” realizat in colaborare cu Monica Anghel a fost primit foarte bine de catre publicul roman.

Odata cu cel de-al doilea album lansat, „Ghetto Blasters”, ziarul britanic „The Independent” apreciaza muzica albumului drept : „Excelenta muzica tiganeasca romaneasca a renascut plecand din doua sate: Clejani, care a trimis in lume Taraful Haiducilor si satul Zece Prajini, de unde a rasarit fanfara Ciocarlia. Mahala Rai Banda este o fuziune intre cele doua sate, cu acorduri minunante de trompeta si clarinet si cu voci salbatice”.


In deschidere va canta trupa Romano ButiQ!

Romano ButiQ canta balkan-rock – o abordare moderna, reinterpretata a folcorului traditional romani. Concertele de pana acum au ridicat publicul in picioare, i-au indemnat pe oameni la muzica, dans, voie buna si multe bis-uri!

Totul se intampla la Atelierul Romano ButiQ de pe Bvd. Independentei nr 166 – Iasi (fosta piata Dimitrov) !

Atelierul Romano ButiQ face parte din “Romano Cher – Casa Romilor”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltare Resurse Umane 2007- 2013 (56327) – “Investeste in oameni” si are ca obiectiv principal readucerea pe piata economica si in viata activa a comunitatii pe meseriasul traditional de etnie roma. Proiectul se desfasoara in perioada iunie 2010 – februarie 2013.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: