Concert LIVE ”Bere gratis” @The Trumpets

bere-gratis-trumpets

Pe 16 mai 2015, de la ora 21:00 The Trumpets te invită la un minunat concert live alături de Bere Gratis. Brilliant things are happening at The Trumpets! See you there!

Trupa Bere Gratis a fost înființată în 1998 de Mihai ‘Miță’ Georgescu (voce), Robert Anghelescu (clape) şi Marius Dobre (chitară), trei băieți ce cântau la acea vreme în formația “Ghost”. Împreună cu Mihai ‘Magga’ Suciu (tobe) şi Marius Mirea (bass) au pus bazele unei noi formații pe care au numit-o Bere Gratis.

Un bun prieten al băieţilor, Alexandru Catona (Cato) le-a sugerat să adopte un nume românesc care să atragă publicul. A fost ales “Bere Gratis”, cu speranţa că mulţi oameni vor veni la concerte văzând pe afiş că se dă… bere gratis. Şi aşa a şi fost, la primele concerte audienţa înfierbântată după bere gratis a fost răsplătită însă cu… Bere Gratis.

Odată cu trecerea timpului, publicul s-a obişnuit că Bere Gratis este sinonim nu numai cu vara, soarele, apa, berea, distracţia, dar şi cu iubirea, prietenia, melancolia, declaraţiile de dragoste şi în general muzica de calitate, făcută cu profesionalism, seriozitate şi respect pentru “Măria Sa, Publicul”.

Data simbolică de naştere a formației este 20 septembrie. Componenţa de start a fost: Mihai Georgescu – voce, Robert Anghelescu – clape, Marius Dobre – chitară, Marius Mirea – bass, Mihai Suciu – tobe.

Primele înregistrări au fost făcute în ultima parte a anului 1998, iar piesa “Fără ruşine” a apărut pe compilația “Tu poți fi vedeta” (la A&A Records), alături de alți artişti în lansare: Stigma, Drepturi Egale, Zenit, Carmen Stanciu, New Entry, MBX, Profil, Harap Alb, Sens Unic, Rapsodique, Pur şi Simplu.

În vara anului 1999, Ovidiu Hălmăgean (ex-Genius) devine producătorul formației, cu ajutorul acestuia trupa înregistrând în Studio Voices (Iaşi) primul album în perioada noiembrie-decembrie 1999.

Primăvara anului 2000 marchează semnarea primului contract de producție (cu casa de discuri Nova Music Entertainment) şi apariția pe piață a primului album, “De vânzare” (25 mai 2000).  Noi schimbări au loc în componența formației in 2001: cu Vlad Vedeş la bass şi Oliver Sterian la tobe apare al doilea album intitulat “Vino mai aproape” (28 noiembrie 2001), album prin care Bere Gratis se impune în peisajul muzical pop-rock românesc. Primul single de pe acest album a fost “Unu Mai”. Au urmat “Señor, señor”, “Vino mai aproape” (piesă compusă de Mihai şi inspirată din viața unuia dintre prietenii formației) şi “Nebun” (piesă compusă de Robert în 1996).

În februarie 2002, Marian Săracu îl înlocuieşte la tobe pe Oliver Sterian. În vara anului 2002 trupa face o deplasare în Fribourg, Elveția, unde înregistrează (la “Relief Studio”) trei dintre piesele următorului album: “La tine aş vrea să vin”, “Străzi albastre” şi “Cineva mă iubeşte”. Cristi Solomon se alătură trupei în calitate de producător muzical.

În prima parte a anului 2003, noua piesă “La tine aş vrea să vin” s-a menținut câteva săptămâni în primele 10 locuri ale Romanian Top 100. Pe 26 iunie este lansat în cadrul unui concert susținut “La Motoare” (Bucureşti) cel de-al treilea album al formației, intitulat “Acolo sus”. Sound-ul mult îmbogățit dovedeşte creşterea din punct de vedere muzical al formației.

În toamna anului 2004 este lansat “Post Restant”, al patrulea album de studio al trupei, iar primul single promovat de pe acest album a fost “Eu nu am să te las” (în luna noiembrie).

Pe 1 iunie 2006 formația lansează printr-un concert la Music Club (Bucureşti) E.P.-ul “Ediție de buzunar”. Din luna septembrie începe promovarea piesei “Ce n-a văzut Parisul”. Luna februarie 2007 marchează noi schimbări în componența formației: Vlad Vedeş îl înlocuieşte la chitară pe Matei Damian-Ulmu, iar pe postul vacant (chitară bass) vine Nicu Avram.

În luna iulie băieții de la Bere Gratis se deplasează în Elveția, unde participă la Festivalul “Eté T’chaux 2007” din localitatea La Chaux-de-Fonds. Formația a evoluat sub numele “The Postcards”, nume sub care au lansat şi un E.P. cu două piese în limba engleză, “Where We Go” (“Unde mergem”) şi “Rosy” (“Câmpuri de luptă”). Discul a fost realizat de Dom Torche în “Relief Studio” (Fribourg) şi publicat la casa de discuri W2prod – Wave2prod SA (Elveția). Pe 30 octombrie este lansat videoclipul piesei “În brațe” ce a precedat următorul album Bere Gratis intitulat “Revoluție de catifea” (apărut pe piață în luna decembrie 2007).

Pentru 10 ani de activitate artistică, pe 23 februarie 2009 formația “Bere Gratis” a oferit concertul aniversar “Bere Gratis – 10 ani”, în aceeaşi locație de sărbătoare – Teatrul Național Bucureşti. Un spectacol de excepție în care muzica, versurile, luminile şi emoțiile au creat, într-adevăr, o atmosferă de neuitat. Cu această ocazie a fost lansată şi o ediție limitată a single-ului “Vacanță la Roma”. La mijlocul lunii iunie a apărut albumul “Live X”, un dublu CD audio înregistrat cu ocazia concertului aniversar din februarie. Piesa care promovează acest nou material marca Bere Gratis este “Gloria”. În luna decembrie Bere Gratis definitivează un nou album de studio intitulat “Pe marele ecran”. Discul conține, pe lângă “Vacanță la Roma” şi “Gloria”, încă 8 piese nou-nouțe şi un remix. Piesa care a promovat acest disc este “Pas în doi”.

Anul 2010 începe cu o nouă schimbare în componența trupei: Vlad Vedeş şi Nicu Avram sunt înlocuiți de Marius “Neuro” Bob (chitară) şi Radu Vaştag (bass). În luna martie piesa “Pas în doi” obţine premiul pentru “Cel mai bun cântec pop-rock” al anului 2009, distincţie acordată la Galele Premiilor Radio România Actualităţi. Alături de nume mari ale muzicii pop şi rock româneşti, Bere Gratis a participat pro-bono la mega-concertul “Rock pentru Viaţă” organizat pe 1 iunie 2010, de Ziua Copilului, iar pe 1 septembrie Mihai a jucat “Fotbal pentru Viaţă” într-un meci caritabil care a reunit zeci de sportivi şi artişti pe acelaşi teren pentru o cauză umanitară.

A doua parte a lunii decembrie aduce pe piaţă un nou album Bere Gratis ce poartă titlul “O colecţie”. Regăsim “o colecţie” de cântece sensibile, pline de speranţă şi optimism, un album liniştitor, tocmai bun de ascultat la gura sobei alături de cei dragi în preajma sărbătorilor de iarnă. Albumul conţine doar balade, piese compuse în cei 12 ani de activitate ai formaţiei şi rearanjate, precum şi două melodii noi: “Stai pe acelaşi drum” şi “Flori de câmp la fereastră”.

Ca un preambul la următorul album al trupei sunt lansate două noi piese: la începutul lunii ianuarie 2012 – “Ringul de dans”, un cântec indie-pop cu influențe electro(nice), iar pe 2 mai în direct la Europa FM – “Povestea mea”. Pe 30 mai a avut loc un nou concert “Live în Garajul Europa FM” prilejuit de lansarea celui de-al 8-lea album de studio al trupei Bere Gratis, intitulat “În fața ta”. Albumul a fost distribuit în exclusivitate cu Gazeta Sporturilor din 14 iunie.

Pentru a susține campania umanitară “Împreună pentru cei mici – SMS 8844” destinată renovării blocului operator din Clinica de Chirurgie a Spitalului “Marie Curie” din București, Bere Gratis a compus melodia “Mie îmi pasă de îngerii mei”, piesă interpretată împreună cu corul Accoustic condus de dirijorul Daniel Jinga.

In 2013, pentru a sărbători cei 15 ani de existență, formația și-a întâlnit “ecoul” (publicul) în cadrul unor spectacole cu invitați speciali (Paula Seling, Giulia, Ioana Anuța, Zhao, Shift), precumși în concertul aniversar “Două inimi – Bere Gratis 15 ani” (și totodată primul turneu național al formației) care a trecut prin 6 orașe (Brașov, Galați, Suceava, Iași, Sibiu și Alba Iulia). O a doua parte a acestui turneu este preconizată pentru lunile februarie-martie 2014.

BILETE

Suport artiști: 30 lei. Rezervări la numărul: 0786 364 316.

INFO

The Trumpets

Palas Mall, esplanada Teatrului Luceafarul

www.facebook.com/the.trumpets.iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: