Concert LeVant + CZC (visuals & video-mapping) / NAG Iasi

LeVant este unul din alias-urile lui George D. Stanciulescu (aka BLYPKEN), singurul producator de muzica electronica din Romania care detine un doctorat in filosofia muzicii asistate de computer. De la infiintarea sa, LeVant a abordat un stil multidimensional, mizand pe explorari aventuroase ale muzicii electronice într-o varietate de nuante expresive, filtrand diverse genuri ( art-pop, IDM, ambient, avantgarde, post-industrial, cinematic) în atitudini personalizate, pline de emotie si atmosfera.

Dincolo de sound-ul versatil, LeVant s-a remarcat printr-o serie de colaborari cu artisti din zone variate (teatru, muzica jazz, alternativa, pop si contemporana, video-art si coregrafie), participand la festivaluri si locatii variate cu show-uri multimedia primite foarte bine de public. Printre artistii cu care a colaborat se numara Cristina Padurariu, Alexandrina Hristov, Darie Nemes-Bota, Nicoleta Lefter, Irinel Anghel, Anca Belciu, Andreea Verde si altii.

Albumul “Knock, Knock, Ginger” (2014) a fost selectat printre cele mai bune materiale discografice ale anului de Vice Romania, fiind totodata si cel mai accesat album timp de o saptamana pe platforma germana Album Streams. Ultimele materiale, EP-urile “Tone Skin” si “UnFinetude” au fost lansate de labelul suedez The Sublunar Society in mai 2016, respectiv ianuarie 2017, beneficiind de recenzii pozitive in reviste si bloguri de specialitate, LeVant fiind selectat drept artistul saptamanii de Vox Magazine din Milano si “UnFinetude” semnalat ca EP-ul lunii de Indie Rock Magazine (Franta) .Doua piese LeVant au fost incluse in compilatiile Expelectro (vol.1, Italia, 2014) Italia si Samhainwork II (USA, 2012).

In 2017, George a fondat un nou proiect ce prezinta un stil nou auto-denumit “neurowave”, cu care a lansat un EP si a sustinut pana acum concerte in Amsterdam, Londra si Waterford, Irlanda, cu suport vizual oferit de artistul video Andrei Cozlac (CZC).

 

INFO

Bordeline Art Space

Str. Belvedere 18, Iasi

www.borderlinespace.com

www.facebook.com/BorderlineArtSpace

www.facebook.com/IasiNAG

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: