Concert Joel Holmes[NYC] si Petra Acker[RO] la Teatru Fix

flyer-BUN

Teatru FiX vă invită la o adevărată călătorie în lumea muzicii jazz, soul, gospel, muzica Africana și multe altele, având ca ghizi vocea pătrunzătoare a Petrei Acker și sunetele armonioase ale pianului lui Joel Holmes călătorie care se poartă sub numele de „Soul Experience TOUR.

În perioada 27 februarie – 22 martie, pianistul nominalizat de doua ori la Grammy si câștigător al multor alte premii in muzica internațională, Joel Holmes, si solista de jazz, funk, soul, RnB Petra Acker vor susține un turneu care va include o serie de evenimente: concert, jam session si workshop-uri în diferite orașe din România.

În IAȘI, pe data de 21 MARTIE 2015, pe lângă concertul care va începe la ora 21:00, vor susține și două workshopuri, unul de voce, al Petrei Acker și unul de pian al lui Joel Holmes începând cu ora 15:00, adresate tuturor iubitorilor de muzică, atât muzicieni cât și non-muzicieni, abordând o paletă largă de teme.

  • Workshop/Masterclass “Musical Philosophy” – 21 martie ora 15:00  – theoretical and practical approach to true musical manifestation

Joel Holmes, va sustine un workshop adresat atat muzicienilor, cat si non-muzicienilor, despre abordarea teoretica si practica a manifestarii sincere prin muzica. Concentrandu-se in primul rand pe punctele de interes a celor prezenti, se va calatori printr-o paleta tematica larga, de la abordarea moderna a stilurilor (influente gospel, RnB, funk, soul, hip hop, world music etc.) la tehnici si secrete despre cantatul solo la pian, concepte versus tehnica, moduri de a exersa fara un instrument, pian si voce, pian si alte instrumente, toate dintr-o perspectiva filosofica si mereu avand ca motto „Music is bigger than all of us”.
Pretul unui bilet este de 25 lei.

  • Workshop „Circle Singing”- 21 martie, ora 16:30

Circle Singing este o tehnica de improvizatie libera vocala prin care se creeaza muzica pe loc. Roger Treece si Bobby McFerrin sunt mari amatori al acestui mod de lucru in cor, iar principiul este atat de simplu incat oricine cu auz muzical si motivatia sa se exprime prin cantat poate sa faca parte cu succes la aceasta activitate creativa! Petra a participat la un congres muzical cu Roger in septembrie 2014, de atunci practica Circle Singing cu diverse grupuri de cantareti si iubitori de muzica!  Pe langa asta, se vor aborda diverse tehnici vocale, tematici de diverse feluri,tehnici de percutie, etc, in functie de interesele participantilor! Pretul unui bilet este de 15 lei

Pentru cei care vor participa la ambele workshopuri prețul unui bilet e de 30 lei pentru amândouă

Născută în 1986 la Brașov, Petra Acker provine dintr-o familie de sași care i-au inspirat dragostea pentru muzică. Începând cu anul 2003, evoluează într-o serie de formații muzicale, mai întâi pe plan local, ulterior național, printre care amintim și participarea la show-ul – concurs Vocea României, festivaluri de jazz precum ETnIKA Vama Veche, Mini Jazz Fesztival, și internațional. Din 2005, cu o voce și un stil caracteristic și inovator, infiinteaza si se integreaza in diverse proiecte de Jazz, Funk, Electro si Alternativ, concentrandu-se în special pe compoziție. Propriul stil muzical îl vede ca o mixtiune echilibrata a influentelor muzicale si culturale carora s-a dedicat de-a lungul timpului si care au inspirat-o. Petra traiește prin muzică, fie inspirându-se din cultura altor popoare, fie din experiențe de viață sau pur și simplu întâlniri cu oameni frumoși din care, printre altele, s-au născut colaborari cu muzicieni consacrati din țară și din străinătate. Muzica sa inspiră libertate, spiritualitate, unicitatea ființei umane.

În octombrie 2014 în Viena, Petra a cântat alături de Elly Wright, o mare vocalistă internațională de jazz  într-un spectacol organizat de aceasta impreuna cu ICR Viena si Bezirk 4. În continuarea colaborărilor sale internaționale, propunem un concert alături de Joel Holmes.

Joel Holmes este pianist de jazz, R&B, gospel și nu numai. De-a lungul timpului, Joel a primit numeroase distinctii, inclusiv două nominalizări Grammy, o medalie de aur NAACP, o mențiune in competiția John Lennon Songwriting și VH1 Song of the Year și a fost finalist al Independent Music Awards. A avut turnee în Europa, America de Nord și Sud, Asia, alături de artiști precum Curtis Fuller, Terrace Blanchard,  Gary Thomas, Jimmy Cobb, Roberta Gambarini, Azar Lawrence, Tim Warfield, Greg Osby, Tim Green, Butch Warren, Reggie Workman, Cecil Mcbee și mulți alții.

Colaborarea dintre Petra Acker si Joel Holmes aduce un suflu nou pe scena românească, ei urmând să interpreteze compoziții proprii și preluări reorchestrate.

BILETE SI REZERVARE

Suport act workshop: 30 lei (cei care participa la ambele workshop-uri. Suport act concert: 30 lei. Detalii, înscrieri, rezervări: 0724 92 12 12

INFO

Teatru FIX

Str. Cuza Voda 10

Web: www.teatrufix.ro

FB: www.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: