Concert JazzyBIT la Festivalul de Jazz de la Belgrad

JazzyBIT va susține pe 28 octombrie, de la ora 18.00, un concert în cadrul Festivalului de Jazz de la Belgrad – secțiunea „Afternoon sessions“. Evenimentul are loc la Belgrade Youth Center / Dom omladine (Makedonska 22, Belgrad, Serbia) şi se desfăşoară cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena şi al Ambasadei României în Republica Serbia.

Trupa JazzyBIT este formată din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) și oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată cu blues, latin și funk. După ce câștigă Premiul pentru debut al Fundației „Muzza“ din București (2013), trupa JazzyBIT lansează independent primul lor album, la începutul lui 2014. „Touch the Sky“ ajunge pe locul 9 în controversatul top al muzicii românești „Muzici și Faze“. Urmează peste 100 de concerte atât în țară, cât și în Ungaria (Budapest Jazz Club și A38), Austria şi Italia, unde JazzyBIT a ajuns în finala competiției European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz. În 2016 lansează „Horizon“, înregistrat la renumitul studio din Ungaria „SuperSize Recording“ și publicat la casa de discuri EM Records, album clasat pe locul 11 în topul „Muzici și Faze“. Turneul de lansare pentru „Horizon“ aduce JazzyBIT la Gărâna Jazz Festival pentru a treia oară în ultimii patru ani, după un turneu ce a cuprins cluburi din circuitul european și care a culminat cu concertul de pe scena „Untold“. La sfârșitul anului 2016, JazzyBIT primește trofeul Timișoara Jazz Award pentru Grupul Anului. În 2017, JazzyBIT concertează în legendarele cluburi de jazz „Sunset Sunside“ din Paris și „Reduta Jazz Club“ din Praga și lansează proiectul „Subcarpați x JazzyBIT / SUBJazz“, o contopire a muzicii celor două grupuri. Pe 6 și 7 octombrie 2017, JazzyBIT a concertat în cadrul Young Jazz Vienna Festival de la Teatrul Pygmalion cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena.

Cea de-a 33-a ediție a Festivalului de Jazz de la Belgrad se desfășoară în perioada 26-30 octombrie sub sloganul PLANET JAZZ. Festivalul de Jazz din Belgrad a fost fondat în 1971, fiind cel mai vechi festival de jazz din Serbia şi unul dintre cele mai stabile pe scena internaţională – în 2014 a fost acceptat în Reţeaua Europeană a Jazz-ului. Programul prezintă atât cele mai noi talente, cât şi cei mai populari artişti de jazz din jurul lumii.

INFO

Institutul Cultural Român de la Viena

Argentinierstr. 39, 1040

Tel.: +431 319 10 81;

office@rkiwien.at

www.rkiwien.at

www.facebook.com/RKIWien.ICRViena

PE ACEEASI TEMA:

byron la Iași /ALTOrchestra 100

VANOTEK & Lori @Fratelli Iasi

Concert Alexandru Andries la Teatrul Lucefarul Iasi

Concert de colinde al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

„Efectul Genovese” de Alina Nelega la TVR

VINO SÂMBĂTĂ LA IULIUS MALL IAȘI SĂ SĂRBĂTOREȘTI INAUGURAREA TUCANO COFFEE: CONCERT AFRICAN ORCHESTRA, PREMII ȘI DEMONSTRAȚII BARISTA

”În pași de poezie” la CCS Iasi

Live de la Opera Bastille – ”Lacul Lebedelor”

Scrie un comentariu: