Jazz Night Out ! Twin Arts: Concert Hiromi (Solo) la București

concert-2014-hiromi-bucuresti-jazz-night-out-foto

Jazz Night Out ! Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucuresti prezinta: Hiromi (Solo) in concert la Sala Radio pe 25 Martie 2014!

Dupa concertul Sold Out din 2012 alaturi de Simon Phillips si Anthony Jackson, pianista japoneza Hiromi revine pe scena Salii Radio, de data aceasta pentru un extraordinar recital de pian solo din seria Jazz Night Out.

Jazz Night Out este o platforma de evenimente si socializare al carei scop este promovarea concertelor de jazz si blues, organizarea de workshopuri, auditii si intalniri cu artisti straini si romani.

HIROMI

Nascuta in Japonia la Shizuoka in 1979, Hiromi canta la pian inca de la varsta de 6 ani. Timp de un an a fost studenta la Yamaha School of Music din Japonia. La varsta de 14 ani canta in fosta Cehoslovacie cu Orchestra Nationala din Praga, trei ani mai târziu regasindu-se pe aceeasi scena cu Chick Corea, improvizand alaturi de celebrul pianist in ovatiile publicului japonez.

In 1999 se muta în Statele Unite si isi definitiveaza studiile la Berklee College of Music din Boston, perioada in care a avut sansa sa cante cu Oscar Peterson si Ahmad Jamal, mentorul sau.

Hiromi a debutat pe piata muzicala in 2003 cu albumul Another Mind, vandut in peste 100.000 de unitati si premiat cu Jazz Album of the Year in Japonia. Discografiei sale i s-au adaugat de atunci inca sapte albume de studio, primite extrem de bine de catre critici si public.

Nelipsita de pe scenele marilor festivaluri de jazz, pianista japoneza concerteaza in diferite formule alaturi de instrumentisti de marca precum Stanley Clarke, Simon Phillips, Anthony Jackson, David Fiuczynski si multi altii.

Virtuozitatea si efervescenta creativa, bucuria de a experimenta dar si carisma incontestabila au impus-o printre primii pianisti/compozitori de jazz contemporan, premiile primite confirmand acest statut. Enumerand influentele sale muzicale, Hiromi ii mentioneaza pe Dream Theater, Bach, Franz Liszt, Oscar Peterson, Ahmad Jamal sau King Crimson.

Expresie a unui spirit liber si exuberant, compozitiile pianistei japoneze amintesc de post bop, muzica clasica, jazz sau rock progresiv, toate purtand amprenta puternicei sale personalitati.

La Bucuresti, Hiromi va fi prezenta pentru un rar recital de pian solo ce va dura 90 de minute si va include atat compozitii originale, cat si surprize pe care pianista adora sa le faca fanilor sai.

  • Concertul Hiromi (Solo) va avea loc pe  25 Martie 2014, ora 20:00 la Sala Radio.

Accesul in sala se face incepand cu ora 19:00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

BILETE

Biletele pentru acest eveniment costa 60, 100, 120 de lei doar pana la data de 23 Septembrie 2013  si 75, 115, 135 de lei (dupa aceasta perioada), in functie de categorie si vor putea fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

CONCURS

Primele 100 de bilete cumparate participa la o extragere pentru 10 pass-uri meet & greet cu Hiromi. Trimiteti codul de bare de pe bilet insotit de numele dvs. pe adresa office@twinarts.ro (subiect: meet & greet Hiromi).

Castigatorii vor fi anuntati pe paginile de Facebook Twin Arts si Eventim.

INFO

www.twinarts.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: