Concert extraordinar Ion Suruceanu | De ziua ta, femeie!

Marti, 8 martie 2022, incepand cu ora 17.30, sunteti invitati la Casa de Cultura a Studentilor Iasi pentru a  lua parte la concertul extraordinar De ziua ta, femeie! sustinut de indragitul interpret Ion Suruceanu.

Interpretul de muzică uşoară Ion Suruceanu s-a născut pe 9 septembrie 1949, în localitatea Suruceni, Ialoveni. După absolvirea şcolii din sat, şi-a continuat studiile la Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” (1964-1967), unde a studiat pianul şi fagotul. În acea perioadă, a fost invitat ca solist în formaţia „Noroc”, condusă de Mihai Dolgan. Ulterior, timp de zece ani, a activat în diferite formaţii muzicale: 1970-1973 – interpret în orchestra de muzică uşoară „Bucuria”, în 1974 – solist al formaţiei „Contemporanul”. A lansat albume, a înregistrat sute de piese și a cutreierat multe ţări. Este Artist al poporului (din 1990) şi Cavaler al Ordinului Republicii (din 2004).

Interpretul îşi selectează piesele îndrăgite cu multă pasiune, unele din ele sunt interpretate ani sau decenii la rând, devenind şlagăre îndrăgite, pentru altele îşi compune singur textele. Pe parcursul anilor, a colaborat cu mulţi profesionişti şi compozitori importanţi.

Între 1994 şi 1998, datorită popularităţii sale, a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Într-un interviu, Ion Suruceanu mărturiseşte: „De 20 de ani, nu pot scăpa de porecla „Celentano din Moldova” ori „Celentano sovietic”. Am căpătat-o, nu cu ajutorul melodiei „Nezabudka”, ce are mai bine de douăzeci de ani, ci a compozitorilor cu care am colaborat. Când mi-a dat piesa „Nezabudka”, Veaceslav Dobrînin nu ştia că va deveni un hit”. Printre melodiile pe care tot românul le fredonează se numără „Ce seară minunată!”, „Cumpăraţi flori!”, „Ninge floarea de tei” sau „Sărut, femeie, mâna ta!”.

BILETE

Pret bilet: 70 lei. Rezervări bilete la telefon: 0749 052 323. Biletele se pot procura de la agenția Casei Studenților IASI. Program agenție: luni-vineri : 10-19; sambata: inchis; duminică: închis. Rezervarea unui bilet este valabilă 3 zile lucrătoare. Toate spectacolele se desfasoara cu 50% din capacitatea salii.

INFO

www.spectacoleiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: