Concert extraordinar George Enescu la Chisinau

Concert extraordinar Enescu la Chisinau

Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu” la Chisinau, Ambasada Romaniei in Republica Moldova si IPNA Compania Teleradio-Moldova organizeaza un concert extraordinar Enescu pe data de 27 martie 2013 cu ocazia implinirii a 95 de ani de cand orchestra condusa de maestrul Enescu a evoluat pentru prima data la Chisinau, eveniment care a coincis cu ziua in care Sfatul Tarii de la Chisinau a votat Unirea Basarabiei cu Regatul Romaniei.

Concertul va fi sustinut de reputata violoncelista Laura Buruiana si de Orchestra Nationala de Camera condusa de maestrul Cristian Florea si va avea loc la Sala cu Orga pe data de 27 martie 2013  la ora 18.00.

Evenimentul se desfasoara si in cadrul Zilelor Francofoniei.

PROGRAM

1. George Enescu: „Simfonia concertanta pentru violoncel si orchestra simfonica”

2. George Enescu: „Intermezzo pentru corzi”

3. Béla Bartók: „Divertisment pentru corzi”

Piesele prezentate in concert vor putea fi ascultate si de pe CD-ul care va fi inregistrat cu aceeasi ocazie. „Simfonia concertanta pentru violoncel si orchestra simfonica” este una dintre cele mai misterioase si mai complexe piese simfonice scrise de maestrul Enescu. Piesa nu a avut parte de o inregistrare profesionista pana acum anume din cauza compexitatii si a dificultatii sale.

Faptul ca prima inregistrare profesionista a acestei piese se petrece in stransa colaborare Romania-Republica Moldova va fi o amintire permanenta a evenimentelor exceptionale care s-au intamplat in data de 27 martie 1918 si o celebrare muzicala a acestora.

INFO

www.icr.ro/chisinau

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: