Concert extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României la Chisinau

concert-razvan-suma

Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” la Chişinău dă startul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României organizând, în colaborare cu Filarmonica Naţională “Serghei Lunchievici”, un concert simfonic.

Evenimentul va avea loc pe data de 25 noiembrie 2016, ora 18.00, la Filarmonica Naţională “Serghei Lunchievici” şi va fi susţinut de violoncelistul român Răzvan Suma şi Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale “Serghei Lunchievici” sub bagheta maestrului Mihai Agafiţa.

Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, interpretează frecvent împreună cu pianistul spaniol Josu Okiñena, alături de care a concertat în săli ca “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires, Centrul Cultural Belém din Lisabona, „Kursall” din San Sebastian sau „Casa da Musica” din Porto.

În 2009, Răzvan Suma a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Este invitat să predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea, iar în România, Masterclass-ul Muzica la Altitudine realizat alaturi de violonistul Ştefan Horvath, a stâns peste 20 de cursanţi veniţi din toată ţara. A colaborat cu nume importante ale muzicii clasice internaţionale, precum Maxim Vengerov, Cvartetul Borromeo, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Christian Badea sau Misha Katz.

În program:

  • George Enescu – Suita nr. 1, op. 9
  • Piotr I. Ceaikovski – Variaţiuni pe o temă rococo, solist Răzvan Suma
  • V. Munteanu – Suita a 2-a “De Crăciun”

Intrarea este liberă.

INFO

ICR Chisinau

www.icr.ro/chisinau

Facebook.com/ICR-Chisinau

PE ACEEASI TEMA:

Alexandru Tomescu & Stradivarius | LIVE STREAMING

Alexandru Tomescu & Stradivarius | Ateneul National Iasi

Flavours Of Romania | Skin Resto-Bar

Concert vocal-simfonic dedicat Zilei Nationale a Romaniei

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Statia Clovnilor | Teatrul Luceafarul

KISS pentru prima oară în România la festivalul ROCK THE CITY 2022

Expoziție de artă vizuală Roland PANGRATI

Concert simfonic | 10 decembrie 2021

Scrie un comentariu: