Concert extraordinar de jazz: Emil Bizga & Friends

 

* joi, 8 decembrie 2011, ora 21.00 * Cafepedia (Moldova Mall – Parter)

Intrarea libera

Rezervari: 0727. 730570

Emil Bizga, cel mai important trompetist roman de jazz si unul dintre cei mai apreciati artisti din lumea jazz-ului international, va sustine, impreuna cu invitatii sai Virgil Popovici (saxofon), Liviu Marculescu (trombon), Radu Gadinariu (chitara), Constantin Bizga (contrabas), Mihai Popovici (tobe), un concert in cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente pentru iubitorii  muzicii de jazz oferit de Cafepedia in parteneriat cu Compania FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala.

Emil Bizga, stabilit de peste zece ani la New York, unde canta alaturi de mari muzicieni din SUA, s-a nascut la Iasi si si-a facut debutul la Festivalul International de Jazz de la Sibiu, fiind cooptat apoi in Big Band-ul Radio Bucuresti in care a activat opt ani, avand in acelasi timp concerte cu artisti consacrati precum Ray Charles, Jimmy Cobb, Paquito D’Rivera, Rick Dellarata, Michael T.A. Thompson, Chris Sullivan. Chiar daca a cantat impreuna cu nume mari ale jazz-ului international, Emil Bizga a dorit sa-si rafineze studiile muzicale, studiind in Europa cu Håkan Hardenberger si in SUA cu cunoscutul Wynton Marsalis.

Recunoscut si apreciat pentru faptul ca a adus pe marile scene ale lumii un nou stil muzical, combinand elemente de folclor, muzica clasica si jazz contemporan, Emil Bizga a trezit admiratia celebrului Tony Bennett, jazzman-ul care  a castigat cincisprezece premii Grammy, doua premii Emmy si a vandut peste 50 de milioane de inregistrari in intreaga lume. Bennett a devenit un apropiat al trompetistului roman, punandu-si propriul studio de inregistrari la dispozitia acestuia.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: