Concert extraordinar al Cvartetului Balanescu la Cracovia

afis balanescu cracovia

ICR Varşovia susţine organizarea concertului extraordinar Postcards from beyond al Cvartetului Bălănescu împreună cu Corul Radioului Polonez Cracovia, în cadrul celei de-a XXXVII-a ediţii a Festivalului Internaţional „Muzică în vechea Cracovie”. Concertul va avea loc în data de 27 august 2012, la Sinagoga Tempel din Cracovia.

Postcards from beyond, lucrarea pentru cvartet şi cor compusă de muzicianul român, abordează problema Holocaustului într-o încercare de a evidenţia importanţa evenimentelor istorice în viaţa noastră din prezent. Lucrarea face referire nu numai la supliciul suferit de evrei şi de alte comunităţi sub regimul fascist în Europa Centrală şi de Est, dar şi la continuarea opresiunii în timpurile noastre, în diverse părţi ale globului, culminând uneori cu genocidul. Principala sursă de inspiraţie pentru textul lucrării muzicale Postcards from beyond o constituie cărţile poştale, în diferite limbi, pe care oamenii închişi în lagăre erau forţaţi să le trimită acasă, dintr-o aşa zisă vacanţă, tocmai pentru a face viitoarele deportări mai uşoare.

Organizat de  Fundaţia Capella Cracoviensis, Festivalul Internaţional „Muzică în vechea Cracovie” este una dintre principalele manifestări muzicale de înaltă ţinută  ale celei de-a doua capitale culturale a Poloniei. Din 1976 până în prezent, Festivalul s-a impus ca unul dintre cele mai prestigioase şi mai longevive evenimente muzicale din Polonia, reunind solişti, coruri, formaţii camerale şi orchestre din întreaga lume. În acest an concertele au loc timp de 17 zile (15-31.08.2012), în diverse spaţii din oraş – lăcaşe de cult, muzee, clădiri istorice, în funcţie de caracterul muzicii şi al concertelor.

INFO

www.balanescu.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: