Concert Environments și Semiosis, Teatru Fix

CONCERT ENVIRONMENTS și SEMIOSIS

Brain Events aduce la Iași vineri, pe 10 mai 2013, la Teatru FIX două dintre viitoarele embleme ale electronicii ambientale din România: Environments [drone/ambient] din București și Semiosis [ambient/post-rock] din Craiova. Evenimentul începe la ora 22.00 cu un warm up set pregătit de Maria Magdalena [post-rock/ambient/ experimental set].

DESPRE

Environments este proiectul de soundscape-uri sonore din ambiental îmbogățit cu drone, întregit din 2011 de Ştefan Panea (sunete), Alex Ghiţă (tobe) şi Marius Costache (efecte sonore) Revelațiile vizuale și auditive inspirate din Steve Reich, Philip Glass, Arvo Part, Brian Eno, John Adams i-au inspirat pe mentaliștii electro să creeze experimente live din cele mai diverse. Show-urile sunt  teste aplicate pe public în cadrul cărora privitorilor li se creează un întreg ecosistem senzorial, de la sunete și ”zgomote” acustice sau electronice, până la efecte vizuale din cele mai noi (cei trei obișnuiesc să își desfășoare concertele din spatele unor ecrane transparente care le intuiesc prezențele). Efectul dorit este cel de a amplifica până la limită senzațiile și răspunsurile publicului la impulsurile create din butoane și instrument.

Până în prezent, trupa a lansat 3 albume, împlinindu-și în timp scurt visuri dintre cele mai îndrăznețe (inclusiv deschiderea concertului Tim Hecker, renumit producător de muzică electronică experimentală). Cel mai recent, Fraktal, a  fost lansat în martie 2013 în ediție limitată pe suport de vinil, materialul trezind numeroase reacții prin designul inedit care îl scoate automat din rândul release-urilor comune de gen. Prin disc, Environments continuă șirul evenimentelor fericite care le aduc în 2013 din ce în ce mai mult renume pe scene românești și internaționale (la începutul anului, trupa a susținut un turneu european alături de Valerinne, iar în vară vor decora natura cu sunetele lor specifice la  Râșnov Ghost Festival).

Semiosis, trupa cu tradiție care a deschis Baia Turcească în 2010 prin primul concert live susținut între zidurile care acum le poartă energiile celor mai mari artiști electro ai vremurilor, se întoarce la Iași după o perioadă de absență de pe scenele locale. Revenirea la post-rock-ul live căruia i-au dat naștere în urmă cu mulți ani, îi aduce în fața publicului pe Alexandru Seidiu (implicat și în proiectele personale Candlestickmaker, Mountain, sau Fjord alături de Montgomery Clunk) și pe Serban Ilicevici (Res Es).

http://www.youtube.com/watch?v=luqz93Idcdo

Numele hrănit în timp cu performanțe dintre cele mai celebre, le-a adus în portofoliu deschiderea unor concerte mari precum Arms and Sleepers, Handsome Furs sau Tides from Nebula. Potențialul trupei este infinit, albumul lansat în 2009 (Pictural) bucurându-se în continuare de reacții pozitive din partea amatorilor de gen.

Pe 10 mai, la Teatru FIX, au loc începuturi, reveniri și revelații. Experimentul live promite să depășească ere prin atmosfere din cele mai extraordinare.  Invitația pentru evenimente ieșite din comun vine în continuare de la Brain Events, la fel de prietenoasă și deschizătoare de minți.

BILETE SI REZERVARI

Intrare: 15 lei

Rezervări: www.teatrufix.ro

RSVP: facebook.com/events/154558908049682/

INFO

ENVIRONMENTS în social media

facebook.com/environments33

SEMIOSIS în social media

facebook.com/pages/Semiosis/66278586038

TEATRU FIX

Str. Cuza Voda 10

teatrufix.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: