Concert E.M.I.L. în Iași

Concert E.M.I.L. în Iași/ Afis Iasi Underground

Sunteți așteptați la un concert E.M.I.L. în Underground Iași, pe 18 mai 2013.

DESPRE

Formatia E.M.I.L. a luat fiinta in martie 2000 si canta ce simte. Mai pe scurt punk-rock (second wave), un stil foarte popular (mainstream) in Statele Unite – California in special, cu influente din aceeasi zona: ska, raggae, dub, upsteady. Aparitia trupei reprezinta o reactie fireasca la scena rock a anilor `98-`00, dominata inca de stiluri ce murisera la inceputul anilor `90 daca nu chiar si `80 .

Inca de la inceput, pentru E.M.I.L. au existat doua mari influente muzicale: Green Day si Sublime – doua trupe fundamentale pentru dezvoltarea stilului punk-rock/ska (noul val de punk) din USA, din anii `94-`00. Aceasta a fost prima directie in care s-au compus si inregistrat primele 6 piese originale, ce au aparut ulterior pe demo-ul `Extraterestrii Merg Iarna La ski `

In vara anului 2000 trupa are mai multe aparitii pe posturile de televiziune Prima, ProTV, TVR, MCM si Atomic, iar pe 8 dec. 2000 are loc si debutul live al grupului.

Urmeaza in martie 2001 debutul pe scena FIRE Club – Bucuresti, club ce avea ulterior sa sustina trupa E.M.I.L. o perioada foarte lunga de timp – perioada ce se prelungeste si in prezent. Trupa `creste` in acest club si incepe sa fie invitata sa cante cap de afis la evenimentele din Fire.

In aceasta perioada incepe sa se contureze atmosfera si atitudinea concertelor E.M.I.L., niste concerte la care publicul se simte bine, si la care prietenii numerosi ai trupei sunt tot timpul prezenti. Concerte la care si `nou venitii` se imprietenesc cu trupa.

E.M.I.L. incepe lucrul la primul album si se compun 12 melodii in cel mai curat stil punk-rock/ska, si se semneaza un contract cu casa de discuri A&A Records. Conditia celor de la A&A este ca primul material discografic cu E.M.I.L. sa fie un E.P. (sub 20 de minute) nu un L.P. cum pregatise trupa, asa ca din cele 12 melodii se pastreaza 7, care apar in martie 2003 sub titlul Cocktail Verde. Intre timp, trupa a filmat videoclipul piesei Copacii Infloriti – videoclip ce este difuzat pe posturile de TV in perioada de lansare a E.P.-ului Cocktail Verde. Discul se bucura de succes in primele luni de la aparitie datorita concertelor trupei, dar interesul fata de acest disc scade treptat din cauza lipsei de implicare a casei de discuri in promovarea pe radio si TV a produsului. A urmat inevitabil rezilierea contactului cu A&A si promovarea independenta a trupei in perioada ce urmeaza.

http://www.youtube.com/watch?v=G9um9K-SMA4

E.M.I.L. incepe sa se remarce si la principalele festivaluri de muzica underground din tara: StudentFest (Timisoara), Downhill Fest (Poiana Brasov), TopT (Buzau), si bineinteles Stufstock (Vama Veche) – unde la prima editie din august 2003, aproximativ 30-40 de prieteni s-au urcat pe scena sa cante alaturi de E.M.I.L., moment in care festivalul a fost intrerupt pt cateva minute si recitalul incheiat prematur

Desi nu foarte numerosi, fanii (sau mai bine zis prietenii) E.M.I.L. urmeaza trupa in orice locatie din tara, indiferent de conditii sau distante.

Dupa o perioada de succes (cel putin in privinta aparitiilor live), E.M.I.L., semneaza un nou contract, de data aceasta cu Zone Records si intra in studio pentru inregistrarea albumului `Rom Fum si Vanilie`. Noul material contine 14 piese noi, o parte fiind cele care nu au mai avut `loc` pe Cocktail Verde – o alta parte reprezentand compozitii ulterioare E.P.-ului. In continuare, trupa merge pe stilul muzical care i-a impus pe scena underground din Romania – punk-rock. Pe album exista insa si colaborari cu mai multi prieteni si membri ai unor trupe de rock si hip-hop, cel putin la fel de populari ca E.M.I.L.: Butch, Aliosha (H8), DJ Hefe (Coma) si altii. Rezultatul este unul spectaculos si nou pentru Romania.

ROM, FUM ȘI VANILIE

Discul `Rom, Fum si Vanilie` este lansat oficial pe 19 noiembrie 2005 la Casa de Cultura a Studentilor `Preoteasa` din Bucuresti, seara in care se realizeaza un record absolut in Romania pentru o trupa independenta – 1200 de platitori de bilete! Discul s-a vandut in 650 de exemplare in seara lansarii si in anul ce a urmat s-a epuizat si restul stocului `cinstit` de 3000 de unitati.

Odata cu albumul se realizeaza si doua videoclipuri pt promovarea acestuia: `Da Vrei` si `Doi`. Ambele clipuri au fost realizate din bugetul propriu, fara implicarea casei de discuri Zone Records.

Urmeaza un turneu de promovare prin tara al discului `Rom, Fum si Vanilie`, trupa fiind intampinata cu caldura in absolut orice locatie posibila, extinzand astfel petrecerea E.M.I.L. inceputa in Bucuresti in anul 2000. In aceasta perioada E.M.I.L. participa si la festivaluri precum: Rock la Mures (Periam), New School Revolution (Vama Veche), Tuborg live (Costinesti), Stufstock (Vama Veche), Motorock (Ploiesti), Five-O (Baia Mare), Punk-Rock Underfest (Bucuresti), Punkaid (Brasov, Iasi) precum si la multe alte festivaluri independente. De asemenea trupa canta si in deschiderea concertului Bloodhound Gang, la Arenele Romane.

Difuzarile pe FM ale pieselor E.M.I.L. nu au intarziat sa apara si au fost `incununate` cu un loc 1 (timp de o saptamana) la RomTop 100, City FM Bucuresti in data de 15.04.2006, cu piesa `Doi`.

Turneul `Rom, Fum si Vanilie` se incheie pe 16 dec 2006, cu un concert gratuit in Parcul Tineretului din Bucuresti, concert la care au asistat aprox. 2000 de oameni. Dupa acesta, trupa ia o pauza de aproape un an si jumatate, timp in care membrii E.M.I.L. se dedica proiectelor personale. In acest timp vin insa si doua oferte ce nu puteau fi refuzate: deschiderea concertului trupei britanice Toy Dolls in cardrul festivalului Stufstock Greenfest 2007 precum si deschiderea concertului legendarei trupe americane de punk-rock NOFX ce are loc la Bucuresti pe 11 sept 2007 in cadrul turneului mondial `Wolves in wolves clothing`.

Dupa aceste doua momente importante, E.M.I.L. se intoarce in sala de repetitii si incepe lucrul pt al 3-lea album, programat sa apara in primavara lui 2009, independent de orice producator sau casa de discuri. De pe acest viitor album se inregistreaza deja demo primele 3 melodii care vor insuma aprox 8000 de ascultari in prima luna pe pagina www.myspace.com/emilrulz.

Pauza trupei E.M.I.L. se termina pe data de 25 aprilie 2008 la Club Fabrica cu un concert mare si o prezentare a noului material discografic.

Dupa o serie de concerte in tara, pe 24 iunie 2008 E.M.I.L. sunt invitati sa cante la Berlin, in cadrul festivalului international Fete de la Musique pe scena Zion City. Rezumatul acestei experiente se concretizeaza intr-un scurt documentar denumit E.M.I.L. BACKSTAGE PASSPORT.

Sfarsitul lui 2008 surprinde formatia E.M.I.L. in plina actiune cu aparitii la festivaluri precum B’ESTFEST sau PunkAid (Cluj) dar si o suita de alte concerte prin diverse locatii ale tarii.

Am ramas un pic in urma: intre timp trupa E.M.I.L. a lansat albumul “Stiu, ti se pare absurd…”, in 2009, urmat de un turneu national de promovare.

In toamna lui 2010 E.M.I.L. lanseaza un nou material, DVDul documentar numit “10 ANI DE ABUZURI, EXCESE SI IMORALITATI”, promovat si el printr turneul de promovare national cu acelasi nume.

Momentan se pregateste lansarea noului album, IMENS.

www.facebook.com/pages/EMIL/18717859966

MEMBRI

  • Sorin “Jean Suc Prigat” – Voc
  • Stoi “King Stoi” – guit
  • Gabi “Old McChicken” – guit
  • Barbu “Barbie” – Bass
  • Piti “Rastamanu'” – Drums
  • Butch “Grasu din DT” – Barbabaiba

BILET

Preț: 15 lei

UNDE

www.facebook.com/Undergroundthepub

Galeriile Comerciale “Stefan cel Mare”, 700026 Iasi, Romania

INFO

www.emilrulz.com

www.myspace.com/emilrulz

www.facebook.com/pages/EMIL/18717859966

Pagina eveniment: www.facebook.com/events/458065224278260

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: