Concert Emil Bîzga – New Orleans Jazz Band

Sâmbata, 9 august 2014, începând cu ora 21.00, Cafepedia Iasi ofera publicului iesean un eveniment inedit, consacrat muzicii de jazz, avându-l invitat special pe Emil Bîzga, renumitul trompetist american, de origine româna, unul dintre cei mai apreciati artisti din lumea jazz-ului international care, împreuna cu invitatii sai, muzicienii Daniela Tocari – voce, Razvan Boroda – pian, Constantin Bîzga – contrabas, Theodor Popescu – percutie, vor face loc stilului “New Orleans”, al carui spirit nemuritor este prezent si astazi pe scena contemporana a muzicii de jazz, unul din exponentii acestuia fiind Louis Armstong, steaua de prima marime a jazz-ului mondial.

De-a lungul carierei sale, Emil Bîzga a urcat pe aceeasi scena cu nume mari ale jazz-ului international precum Ray Charles, Jimmy Cobb, Paquito D’Rivera, Rick Dellarata, Michael T.A. Thompson, Chris Sullivan, a sustinut concerte solo, sau alaturi de Orchestra Niedersachen Jazz, Bucharest Radio Big Band, Opera din Hanovra având, de asemenea, numeroase aparitii în cadrul festivalurilor importante din tara si strainatate, precum Festivalul de Jazz de la Montreux (Elvetia), ZeitTon Festival (Viena, Austria), Festivalul Miles Davis (Cracovia, Polonia), Festivalul de Jazz Patras (Grecia), Festivalul de Jazz Richard Oschanitzky (Iasi, România).

Bogata sa experienta muzicala si capacitatea de a se dedica muzicii a trezit admiratia celebrului Tony Bennett, jazzman-ul care  a câstigat cincisprezece premii Grammy, doua premii Emmy si a vândut peste 50 de milioane de înregistrari în întreaga lume, acesta devenind un apropiat al artistului român, punându-si propriul studio de înregistrari la dispozitia acestuia.

Amprenta muzicala unica a lui Emil Bîzga, caracterizata printr-o mixtura de sunete contrastante, inedite pentru jazz-ul modern, care combina elemente de folclor, muzica clasica si jazz contemporan, i-a adus recunoasterea la nivel international Jack Kleinsinger notând în Highlights in Jazz, NY: “Emil Bîzga este unul dintre cei mai originali si dinamici trompetisti care au aparut pe scena jazz-ului în ultimele decenii. Îmbinarea dintre muzica populara româneasca cu jazz-ul este irezistibila. Cred ca Emil este pe cale sa se transforme într-un star al muzicii jazz care, în mod categoric, va influenta generatiile viitoare de trompetisti.

BILETE

Biletele pot fi cumparate în seara evenimentului de la Cafepedia Iasi (Str. Palat Nr.1, Moldova Mall – parter), la pretul de 15 lei, iar rezervarile se pot face la nr. 0735 930 591.

INFO

Cafepedia Iasi

Iasi, Str.Palat, Nr.1, (MoldovaMall – Parter)

www.facebook.com/cafepedia.is

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: