Concert Electric Fence live in Club La Baza

Sambata 10 decembrie 2011 ora 21:30, trupa Electric Fence va sustine un concert in  Club La Baza.

Cine este Electric Fence!

O cautare pe Wikipedia ar genera raspunsuri strict directionate catre un dispozitiv menit sa tina hotii si animalele departe. Cam asta inseamna Electric Fence.

Trupa Electric Fence a luat nastere intr-o conjunctura defavorabila muzicii in general, intr-o industrie muzicala dominata de facil, subordonata subculturii intr-un peisaj saracacios guvernat de criza mondiala.

Electric Fence s-a hotarat sa existe si sa traiasca din vanzarea muzicii lor si din biletele vandute la concerte. Au refuzat stereotipurile, au refuzat sa se alinieze trendurilor si au creat o muzica originala, proaspata, si asa, cum multi din degustatorii genului au spus, o muzica din 2011-2012.

Multi din cei care i-au descoperit intamplator au fost uimiti sa constate ca sunt romani.

Desi multa lume care asculta muzica lor prima data spune : ‘ De unde sunt ? ‘ Electric Fence este un proiect 100% romanesc înfiintat la începutul anului 2009 de catre Elena Vasile si David Ciente. Înfiintarea consta practic în redenumirea proiectului Raza si reorientarea în plan muzical. Au aparut în portofoliu circa 13 cântece, toate în limba engleza, cu un succes relativ mare pe site-uri cu specific muzical din Europa (www.sellaband.com; www.thesixtyone.com).

La sfârsitul anului 2009, a fost compusa prima piesa pe care o putem încadra în stilul muzical actual al trupei, respectiv „I`m the biggest star”. Melodia a fost respinsa la preselectia Eurovision 2010, dar, printr-o întâmplare, a ajuns sa fie ascultata de Bogdan Serban de la Radio Guerrilla, care a propus-o board-ului muzical de la postul de radio respectiv. Piesa a fost acceptata în unanimitate de catre membrii board-ului (o situatie destul de rara la Radio Guerrilla) si a ajuns în playlist-ul radioului si chiar pe locul 2 în TopShow40.

În luna mai 2010, membrilor fondatori li s-au alaturat Vlad Todor la bass, Ovidiu Condrea la tobe si Stefan Constantinescu la chitara si astfel a avut loc prima cântare Electric Fence la Festivalul Hand2Hand Art and Music. Activitatea componistica a continuat, iar la cele 5 piese cântate cu aceasta ocazie s-au adaugat în timp alte 8, dintre care „Stressless”, „Ready, steady, go !” si „Wr0ng”.

Au intrat de asemenea în playlist-ul Radio Guerrilla si au ajuns pe primul loc în top.  Au înfiintat conceptul Rock`n`Blog, din care s-au desfasurat deja doua editii în Tago Mago si în Laptaria lui Enache, unde au concertat alaturi de bloggeri celebri, precum Toma Nicolau si Cristian China Birta (Chinezu`). Au cântat în cluburi importante din Bucuresti si din tara. Au performat live în cadrul emisiunii GuerriLive gazduita de Bogdan Serban la Radio Guerrilla.  În februarie 2011, trupa a decis înlocuirea lui Stefan Constantinescu cu Alexandru Mîsu, un chitarist de numai 20 de ani, al carui viitor e luminos. Aproximativ în aceeasi perioada, Ovidiu Condrea a decis sa paraseasca trupa, dedicându-se altui proiect. In Iulie 2011, Vlad Todor, basistul trupei, a decis sa se dedice studiilor medicale si in trupa a venit Tudor Rotarus.

Cum online-ul este instrument fara de care muzica nu mai poate exista, ba chiar mai mult, este un mediu de dezvoltare, trupa aduna ascultatori de pe tot cuprinsul globului, ajungang chiar si in cateva topuri internationale (uvumi.com chart, artistserver.com chart, reverbnation.com) acestea aducand primele cereri  oficiale de la radiourule de afara de difuzare a muzicii Electric Fence.

Concertele trupei Electric Fence sunt un amestec de virtuozitate, proaspetime si energie debordanta,  facandu-i, fara exceptie, pe oricare dintre participanti sa-si doreasca sa repete experienta.

Au participat la Mosquito Festival, la TiMAFF, la Alternatiff,  unde s-au bucurat de un feedback mai mult decat pozitiv.

Prestatia proaspata si plina de energie, setlist-ul inspirat si nu in ultimul rand, calitatile de exceptie ale vocalistei si ale instrumentistilor au contribuit la creearea unui melanj surprinzator si atragator, care i-a propulsat catre doua dintre cele mai importante scene muzicale locale, fiind invitati sa cante la cele doua festivaluri majore din Romania : BestFEST 2011 si  PENINSULA 2011.

Formula actuala:

Elena Vasile – voce

David Ciente – keyboards & sampler

Alexandru Mîsu – chitara

Tudor Rotarus – bass

Radu Moldovan – tobe

Lucian Indre – sunet

Antonio Eduard – manager

www.electricfence.ro

Electric Fence – (I don`t wanna) Think Twice

Electric Fence – Looking for the Perfect Lover

Electric Fence – Aven Aven Sunen

http://www.youtube.com/watch?v=VL91V8SwGL8

Electric Fence – Stressless Live


ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: