Concert de Revelion – Piata Palatului Culturii

Iesenii sint asteptati in noaptea de Revelion in fata Palatului Culturii. Sefii Primariei au pregatit un spectacol de citeva ore si un foc de artificii la trecerea dintre ani. Concertul va incepe la ora 21 si se va termina in jurul orei 1.30.

Iulian Canaf

Iulian Canaf va cinta in deschiderea concertului de Revelion

In deschidere vor cinta artisti ieseni. Iulian Canaf, participant la concursul ”Vocea Romaniei”, va fi unul din artistii care vor urca pe scena din fata Palatului Culturii. Imediat dupa acesta va cinta o mica artista din Iasi, Alexia Urtoi.  Alexia face parte din echipa emisiunii ”Tara lui Piticot” difuzata de TVR Iasi. A inceput sa ia lectii de canto de la virsta de 7 ani (acum are 10 ani) , reusind in scurt timp să cistige numeroase premii la festivalurile nationale de muzica pentru copii. Ultimul premiu cistigat : Locul I la San Remo Junior, editia 2011.

Un alt artist care va urca pe scena este  Arsenie. Fostul membru al trupei O-Zone va cinta piese precum My Heart sau Wake Up. Trupa Etno va urca pe scena dupa artistul din Republica Moldova. Vor urma DJ Sava si Andreea care vor cinta melodii precum Money Maker, Free. DJ Project vor urca pe scena inainte de miezul noptii, iar dupa focul de artificii vor cinta cei de la Deep Central. Cei care vor ramine si la acea ora in piata Palatului Culturii vor putea auzi melodii precum Music Makes Me Free, Speed of Sound, Cocaine sau Russian Girl. Spectacolul oferit de municipalitate se va incheia cu DJ George Punk. Municipalitatea va achita in jur de 21.000 de euro pentru formatiile care vor cinta de Revelion. Toate actiunile din seara de Revelion sint contractate de municipalitate de la Fundatia Music Vision.

Focul de artificii

In cele 17 minute, cit este programat a dura focul de artificii, iesenii vor putea auzi melodii precum cea a lui Hans Zimmer de pe coloana sonora a filmului Madagascar, Goran Bregovic cu “Tale VII”, coloana sonora a filmului Avatar, Traviata lui Verdi. Melodia “Here I Am” a celor de la Scorpions, o melodie din coloana sonora a “Piratilor din Caraibe” si Uvertura 1812 a lui Piotr Ilici Ceaikovski vor completa lista de melodii care se vor auzi in perioada in care va fi lansat focul de artificii. Artificiile vor fi lansate din sase puncte instalate intre Palatul Culturii si scena pregatita pentru concert. “Spectacolul se va desfasura pe durata a 17 minute si va avea in componenta efecte pirotehnice incepind de la calibrul 1,2” pina la 5”. Vor fi minim 6.000 de lovituri singulare si cel putin 84 de efecte care vor crea cascade de culoare, baza jocului fiind de culoare aurie si alba”, a precizat Cosmin Coman, seful Directiei Dezvoltare si Proiecte Europene, din cadrul Primariei.

Concert Revelion 640

Scena din fata Palatului Culturii va avea o suprafata de 224 mp

Scena din fata Palatului Culturii va avea o suprafata de 224 mp. Vor fi cinci ecrane care ii vor ajuta pe spectatori sa vada mai bine ceea ce se petrece pe scena. Un ecran va fi montat pe centru, chiar in spatele artistilor, iar alte doua ecrane vor fi in lateralele scenei. Pe un turn asezat aproape de intersectia strazilor Palat si Stefan cel Mare vor fi montate alte doua ecrane si instalatii de sunet. In total, iesenii vor avea la dispozitie o instalatie de sunet de 140.000 W si lumini de 150.000 W. Toate echipamentele au ajuns la Iasi cu cinci camioane si doua microbuze. Primaria va plati 15.500 de euro pentru aceasta scena.

Autor: Felix Guzga,  Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: