IN MEMORIAM: Concert de muzica renascentista pentru lauta si voce @Ateneul Tatarasi

muzica renascentista-tatarasi

Ateneul Tătăraşi vă invită vineri, 24 iunie 2016, ora 19:00, la recitalul de muzică renascentistă pentru lăută și voce John Dowland (1563-1623). Concertul va marca un omagiu al echipei Ateneului și al artiștilor față de prof. Cătălin Pop și a victimelor accidentului rutier de la Brașov.

Lăută: Constantin Lazăr . Voce: Dragoș-Mihai Cohal.

Constantin Lazăr s-a născut în 27 iunie 1968 la Iaşi. A urmat cursurile Academiei de Arte „George Enescu” – Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală, specialitatea chitară clasică în perioada 1992 – 1997. Actualmente este profesor de chitară şi muzică de cameră la Colegiul Naţional de Artă „ Octav Băncilă” – Iaşi.  A început studiul lăutei în 2006, an în care şi-a achiziţionat primul instrument – o lăută renascentistă cu opt coruri, copie după un model original Vendelio Venere 1592 (Bologna), realizată de lutierul Gyorgy Lorinczi – Târgu Mureş. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate cu programe ce includ lucrări din creaţia unor compozitori – majoritatea lăutişti – ce au activat de-a lungul întregului secol XVI. A participat la cursurile master susţinute la Bucureşti de cunoscutul lautist şi profesor Hopkinson Smith, de la Conservatorul de Muzică Veche „Schola Cantorum” din Basel, în toamna anului 2009 şi în primăvara lui 2012. A participat, de asemenea, la cursul master tinut de cunoscutul lautist american Paul O’Dette la Bratislava în cadrul Festivalului de chitară clasică „J. K. Mertz” – iunie 2014.

Dragoş-Mihai Cohal – Dirijor, orchestrator, tenor. Cadru didactic la Colegiul Naţional de Artă “O. Băncilă” Iaşi şi la Facultatea de Arte, Universitatea Ovidius din Constanţa. Președinte fondator al Asociației culturale Armonis şi al Ansamblului vocal- instrumental Armonia Lucis. Specializări: Curs pentru corişti- Accademia La Scala, Milano, Italia (2010); Masterclass – dirijat coral, Marco Berrini- Milano Choral Academy (2010). Colaborări în România: Ateneul Tătăraşi din Iaşi, Teatrul Național “Vasile Alecsandri” Iași, Opera Națională Română din Iași, Filarmonica Moldova Iași, Filarmonica Botoșani, Filarmonica “Mihail Jora” Bacău, Filarmonica de Stat “G. Enescu” București, Ateneul Român. Colaborări în Italia, Spania și Franța: Filarmonica „Giuseppe Verdi” din Milano, Teatrul Scala din Milano, Teatrul de operă din Como-Italia, Ansamblul Florete Flores (dirijor Mirko Luppi), Ars Cantica Choir and Consort (dirijor Marco Berrini).

BILETE

Biletele au fost deja puse în vânzare la următoarele prețuri: 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri. Program casierie: Luni-vineri, 09.00-16.00 și cu o oră înainte de fiecare spectacol.

Mijloacele de transport care ajung până la Ateneul Tătărași sunt: Tramvaiele 13, 3 de la RATP, Autobuzul 11 de la RATP, Autobuzele/microbuzele: 18, 27, 121 de la Unistil.

INFO

ATENEUL TĂTĂRAŞI

Str. ION CREANGĂ nr. 14 IAŞI, cod postal 700320

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: ateneutatarasi@yahoo.com

Web: www.ateneutatarasi.ro

FB: www.facebook.com/ateneultatarasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: