Concert de muzica militara / Ateneul Tatarasi

Ateneul Tatarasi, Unitatea Militara 01175 Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi  invită publicul vineri, 30 noiembrie, ora 17.00 la CONCERT DE MUZICĂ MILITARĂ dedicat Zilei Naţionale a României.

Intrarea la acest eveniment este liberă!

Anul 1918 reprezintă în istoria poporului român anul triumfului idealului naţional, anul încununării victorioase a lungului şir de lupte şi sacrificii umane şi materiale pentru făurirea statului naţional unitar.

Aceste memorabile momente din 1918 au făcut ca jertfa ostaşilor români în primul război mondial să nu fi fost zadarnică. Ceea ce la 1600 – prin fapta Viteazului – fusese doar clipa de vis, la 1 Decembrie 1918 devenea cea mai miraculoasă realizare a acestui popor. “În această zi – scria Nicolae Iorga – a sosit un ceas pe care-l aşteptăm de veacuri, pentru care am trăit întreaga noastră viaţă naţională, pentru care am muncit şi am scris, am luptat şi am gândit. A sosit ceasul în care cerem şi noi lumii dreptul de a trăi pentur noi, dreptul de a nu da nimănui ca robi rodul ostenelilor noastre“.

Ziua naţională a României, constituie cea mai mare sărbătoare în care vibrează la unison inimile tuturor românilor, un moment solemn de afirmare a idealurilor noastre multideculare, de confruntare cu istoria, cu noi înşine.

INFO

ATENEUL TATARASI

Str. PICTORULUI nr. 14

www.ateneutatarasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: