Concert de jazz cu Dirk Blümlein Terzett (Germania)

In cadrul seriei de evenimente CaféKultour 2012, Centrul Cultural German Iasi va invita la un nou concert de jazz cu trupa DIRK BLÜMLEIN TERZETT din Germania. Concertul va avea loc joi, 5 aprilie, incepand cu orele 20:00  in Club RS.

Dirk Blümlein (bass)
Andreas Francke (saxofon, clarinet)
Eckhard Stromer (tobe & percutie)

Dupa succesul concertului din decembrie 2010, Dirk Blümlein Terzett revin la Iasi pentru a doua oara. Acest trio exceptional este format doar din bass electronic, saxofon si tobe. Un trio fara instrument armonic si cu toate acestea plin de melodii frumoase, virtuozitate si spirit, cu compozitii variate extrem de relaxante si totusi pline de groove funky. Aflandu-se stilistic intre jazz si pop, trio-ul si-a dezvoltat prin experienta indelungata un sunet general foarte variat, asa cum de la astfel de instrumente nu te-ai astepta.

Dirk Blümlein a devenit intre timp unul dintre cei mai cautati basisti din Germania si este  membru al trupei pop “Fools Garden” (care a lansat hit-ul international Lemon Tree in anul 1995). A lansat 2 albume solo si 3 cd-uri cu propria lui formatie “Dirk Blümlein Terzett” (Freizeitvergnügen – 2007,  Alles für den Künstler – 2004, Fette Beute – 2011).

Cu piese noi din albumul „Fette Beute“ lansat in 2011, muzicienii din Stuttgart prezinta la Iasi un jazz relaxant, intr-o maniera profesionista.

Intrarea este libera.

Pentru rezervari: 0743/332 674

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

„Efectul Genovese” de Alina Nelega la TVR

VINO SÂMBĂTĂ LA IULIUS MALL IAȘI SĂ SĂRBĂTOREȘTI INAUGURAREA TUCANO COFFEE: CONCERT AFRICAN ORCHESTRA, PREMII ȘI DEMONSTRAȚII BARISTA

”În pași de poezie” la CCS Iasi

Live de la Opera Bastille – ”Lacul Lebedelor”

Scrie un comentariu: