Concert de jazz cu Dirk Blümlein Terzett (Germania)

In cadrul seriei de evenimente CaféKultour 2012, Centrul Cultural German Iasi va invita la un nou concert de jazz cu trupa DIRK BLÜMLEIN TERZETT din Germania. Concertul va avea loc joi, 5 aprilie, incepand cu orele 20:00  in Club RS.

Dirk Blümlein (bass)
Andreas Francke (saxofon, clarinet)
Eckhard Stromer (tobe & percutie)

Dupa succesul concertului din decembrie 2010, Dirk Blümlein Terzett revin la Iasi pentru a doua oara. Acest trio exceptional este format doar din bass electronic, saxofon si tobe. Un trio fara instrument armonic si cu toate acestea plin de melodii frumoase, virtuozitate si spirit, cu compozitii variate extrem de relaxante si totusi pline de groove funky. Aflandu-se stilistic intre jazz si pop, trio-ul si-a dezvoltat prin experienta indelungata un sunet general foarte variat, asa cum de la astfel de instrumente nu te-ai astepta.

Dirk Blümlein a devenit intre timp unul dintre cei mai cautati basisti din Germania si este  membru al trupei pop “Fools Garden” (care a lansat hit-ul international Lemon Tree in anul 1995). A lansat 2 albume solo si 3 cd-uri cu propria lui formatie “Dirk Blümlein Terzett” (Freizeitvergnügen – 2007,  Alles für den Künstler – 2004, Fette Beute – 2011).

Cu piese noi din albumul „Fette Beute“ lansat in 2011, muzicienii din Stuttgart prezinta la Iasi un jazz relaxant, intr-o maniera profesionista.

Intrarea este libera.

Pentru rezervari: 0743/332 674

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: