Concert Cuantune in Zona, Iasi/ 15 decembrie

Concert Cuantune in Zona, Iasi/ 15 decembrie afisSâmbătă 15 decembrie, BRAIN Events va invita din nou în ZONA pentru un live act cu o trupa de excepție in peisajul autohton: CUANTUNE.

DESPRE

CUANTUNE, o prezență relativ nouă pe scena muzicală românească, a reuşit într-un timp scurt să câştige un număr impresionant de admiratori, mai ales în urma show-rilor oferite publicului, în deschiderea concertelor trupei franceze NOUVELLE VAGUE si a artistului britanic JAMIE WOON, în toamna anului trecut.

CUANTUNE aduce în prim plan un sound nou, inedit şi captivant, un melanj seducător de elemente jazz, soul, funk, electro, drum & bass şi hip-hop, trupa bucureşteană luând naştere în primăvara anului 2010 prin întâlnirea a doi artişti îndrăgostiţi de muzica jazz, Elizabeth şi Cruxfader, care împreună au creat un stil cu totul aparte, fiind greu de încadrat într-un singur gen muzical. Cruxfader şi Elizabeth, cei doi compozitori şi membri ai CUANTUNE, având alături în show-urile live muzicieni precum Andreas Aron (contrabas/ bass electric), Alexandru Olteanu (pian), Matt Smith (tobe), aduc pe scenă o îmbinare neaşteptată de sunete, care la o primă ascultare ar putea părea antagonice dar care, în creaţiile celor doi, se transformă în armonii melodioase ce conferă o identitate aparte trupei.

Elizabeth, una dintre cele mai bune voci de jazz a noii generaţii, provine dintr-o familie de muzicieni şi a luat primele lecţii de pian la vârsta de 7 ani, apoi studiat canto-ul clasic, însă dragostea pentru muzica jazz a convins-o să se dedice total acestui stil, în prezent studiind jazz-ul vocal.

Cruxfader a început să compună încă de la vârsta de 13 ani, fascinat de beat-urile hip-hop. Din spatele laptop-ului, platanelor, mixerului şi a clapei, a învăţat singur teorie muzicală, experimentând ritmuri şi sound-uri prin numeroase colaborări cu artişti din zona underground hip-hop şi soul, atât din România, cât şi din Irlanda, unde a locuit timp de 5 ani.

poza Cuantune  Descoperindu-si pasiunea comuna pentru muzica, in special pentru muzica jazz, Cruxfader si Elizabeth s-au hotărât sa cânte împreună si au pus bazele proiectului CUANTUNE.

Pentru concertul din Iași vor veni in formula:

  • Elizabeth – Voce
  • Mario F. Cruxfader – Voce, Turntable, Samples
  • Andreas Aron – Bass
  • Alexandru Olteanu – Pian electric

BILET

Intrare: 20 lei.

PROMO

VIDEO

INFO

Cuantune pe Facebook: www.facebook.com/cuantune

ZONA partyspace pe Facebook: www.facebook.com/ZONApartyspace

Brain Events pe Facebook: www.facebook.com/Brain.Events

Vezi care din prietenii tai de pe Facebook vin la acest eveniment: www.facebook.com/events/494085800624718

artwork: RZVN

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: