Concert Cuantune in Zona, Iasi/ 15 decembrie

Concert Cuantune in Zona, Iasi/ 15 decembrie afisSâmbătă 15 decembrie, BRAIN Events va invita din nou în ZONA pentru un live act cu o trupa de excepție in peisajul autohton: CUANTUNE.

DESPRE

CUANTUNE, o prezență relativ nouă pe scena muzicală românească, a reuşit într-un timp scurt să câştige un număr impresionant de admiratori, mai ales în urma show-rilor oferite publicului, în deschiderea concertelor trupei franceze NOUVELLE VAGUE si a artistului britanic JAMIE WOON, în toamna anului trecut.

CUANTUNE aduce în prim plan un sound nou, inedit şi captivant, un melanj seducător de elemente jazz, soul, funk, electro, drum & bass şi hip-hop, trupa bucureşteană luând naştere în primăvara anului 2010 prin întâlnirea a doi artişti îndrăgostiţi de muzica jazz, Elizabeth şi Cruxfader, care împreună au creat un stil cu totul aparte, fiind greu de încadrat într-un singur gen muzical. Cruxfader şi Elizabeth, cei doi compozitori şi membri ai CUANTUNE, având alături în show-urile live muzicieni precum Andreas Aron (contrabas/ bass electric), Alexandru Olteanu (pian), Matt Smith (tobe), aduc pe scenă o îmbinare neaşteptată de sunete, care la o primă ascultare ar putea părea antagonice dar care, în creaţiile celor doi, se transformă în armonii melodioase ce conferă o identitate aparte trupei.

Elizabeth, una dintre cele mai bune voci de jazz a noii generaţii, provine dintr-o familie de muzicieni şi a luat primele lecţii de pian la vârsta de 7 ani, apoi studiat canto-ul clasic, însă dragostea pentru muzica jazz a convins-o să se dedice total acestui stil, în prezent studiind jazz-ul vocal.

Cruxfader a început să compună încă de la vârsta de 13 ani, fascinat de beat-urile hip-hop. Din spatele laptop-ului, platanelor, mixerului şi a clapei, a învăţat singur teorie muzicală, experimentând ritmuri şi sound-uri prin numeroase colaborări cu artişti din zona underground hip-hop şi soul, atât din România, cât şi din Irlanda, unde a locuit timp de 5 ani.

poza Cuantune  Descoperindu-si pasiunea comuna pentru muzica, in special pentru muzica jazz, Cruxfader si Elizabeth s-au hotărât sa cânte împreună si au pus bazele proiectului CUANTUNE.

Pentru concertul din Iași vor veni in formula:

  • Elizabeth – Voce
  • Mario F. Cruxfader – Voce, Turntable, Samples
  • Andreas Aron – Bass
  • Alexandru Olteanu – Pian electric

BILET

Intrare: 20 lei.

PROMO

VIDEO

INFO

Cuantune pe Facebook: www.facebook.com/cuantune

ZONA partyspace pe Facebook: www.facebook.com/ZONApartyspace

Brain Events pe Facebook: www.facebook.com/Brain.Events

Vezi care din prietenii tai de pe Facebook vin la acest eveniment: www.facebook.com/events/494085800624718

artwork: RZVN

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: