Concert Cloudberry, Arlito & Fingerprint

Joi, 5 mai, Centrul Cultural German Iasi va invita la un super concert cu 2 formatii din Germania si 1 formatie din Romania. Incepand cu orele 21.00 sunteti asteptati in Club Hand la un mega concert cu 3 formatii de exceptie. In deschidere va canta trupa Fingerprint din Iasi, urmata apoi de trupele Cloudberry si Arlito din Germania.

Fingerprint este o trupa de rock alternativ din Iasi, alcatuita din Mihai Diaconu (tobe), Bogdan Manolache (chitara ritm), Iulian Miron (bass) si Vlad Vartosu (chitara, voce).
Trupa activeaza de un an, iar primul concert a avut loc intr-un club iesean in iunie 2010. Au doua piese inregistrate si sase concerte la activ, dintre care unul acustic si unul in cadrul festivalului Motorfest. Ii citeaza ca influente pe cei de la Radiohead, Nirvana, Placebo, Deftones sau Pearl Jam.

Arlito
Cantaretul si compozitorul german Arlito se afla in bransa muzicala de ceva timp. Pana acum a fost implicat in proiecte muzicale trecand de la Punk Rock la Hip Hop, de la Heavy Metal la Lo-Fi Indi. Bazandu-se pe influente muzicale diferite, Arlito a dezvoltat un stil unic de lo-fi folk.
Arlito a avut concerte pe ambele maluri ale Atlanticului. A cantat in San Francisco, California (2004) si in Spokane, Washington (2009). Recent a avut concerte in Hildesheim, Germania si in Basel, Elvetia. A cantat in deschiderea celor de la The Dallas Hangover die Giessen, Germania si a celor de la Digger Barnes din Hamburg, Germania.
In showurile sale, Arlito foloseste o chitara acustica  si o multime de efecte pentru a crea o atmosfera de vis. Cantecele lui sunt simple, insa inovatoare. Accentul cade mai ales pe versuri, deoarece el este compozitorul si poetul lor. Unele din versurile lui Arlito reflecta experienta de zi cu zi precum pierderea unei prietenii sau a amintirilor. Alte versuri sunt mai abstracte si lasa loc de interpretare din partea ascultatorilor.

Cloudberr

Marco Pleil (chitara, voce), Sebastian Lübeck (bass) si Thomas Wolf (tobe )

Trei idealisti cu o tendinta spre megalomanie!
In primul rand e Marco, un compozitor maniac cu o preferinta pentru muzica Indierock americana si pentru popul britanic. Celalalt este Thomas, un baterist pasionat si un ”Supert.o.n” – inginer de sunet cu propriul studio de inregistrare. Cea de a treia piesa din puzzle e Sebb, masina de bass care transforma sunetul si  vizualul Cloudberry in arta si videoclipuri cu ajutorul agentiei lui din Berlin “agenturfuerkrankemedien”. Acesti trei baieti reprezinta furtuna cu trei capete a melancoliei.
Dupa o multime de showuri si giguri cu nume mari precum Nada Surf, Editors, Ash, The Breeders,

We Are Scientists, Phillip Boa & The Voodooclub si lansari de albume cu producatori foarte cunoscuti ca Guido Lucas (bluNoise-Studio) si Kurt Ebelhäuser (Blackmail/Scumbucket), trioul agitat face echipa cu producatorul Muff-Potter si cu basistul Nikolai Potthoff pentru a inregistra cel de-al patrulea album in Berlin in ianuarie 2010. 13 melodii, compacte ca un van complet incarcat si cu un sunet dependent de armonie! Un sunet bun este un sunet bun indiferent de trendurile curente!

 

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: