Concert caritabil – recital de muzica sacra

Sunteti așteptati marți 23 aprilie, de la ora 18:30 la BCU, cu un program de muzică clasică deosebit!

Cu toată dăruirea, vor fi alături de voi: soprana Diana Bucur și tenorul Dragos Mihai Cohal, iar la instrumente: Calin Farcasel – flaut, Ioan Diaconu – orgă și pian iar și Alexandra Monalisa Ionascu – vioară!

Violonista care va fi alături de noi marți, pe 23 aprilie, pentru a va bucura și a-l susține pe Dimitrie, este Alexandra Monalisa Ionascu. Studentă la Academia de Arte “George Enescu” din Iași, a participat la diverse ateliere de orchestră, masterclassuri cu dirijori din Franta respectiv Grecia și la concursuri naționale precum “Lira de aur” sau “Dan Cumpata”.

Dragos Mihai Cohal este dirijor, orchestrator, compozitor, tenor, cadru didactic – doctor în muzică. Activează în prezent ca profesor de muzică și dirijor al Școlii Varlaam Mitropolitul Iași, iar între anii 2014-2017 a coordonat ansamblurile vocale și instrumentale ale Colegiului Naţional de Artă “O. Băncilă” Iaşi şi ale Facultatății de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanţa. Este Președinte fondator al Asociației culturale Armonis şi al Ansamblului vocal- instrumental Armonia Lucis. Este dublu licențiat în Dirijat Coral (2005) și Dirijat Orchestră (2017) al Universității Naționale de Artă G. Enescu Iași, unde a obținut titlul de doctor în muzică cu teza Aspecte stilistico-interpretative în creația corală a compozitorului Arvo Part.

Născut la 22 septembrie 1979, în judeţul Iaşi, Calin Farcasel a urmat Liceul de Artă “Octav Băncilă” din Iaşi. Studiile de licenţă le-a absolvit în cadrul Universităţii de Arte “George Enescu” Iaşi, continuate ulterior cu un masterat în interpretare, definitivat la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj.  Ca interpret, a abordat întreaga gamă de stiluri muzicale, concretizată în diverse apariţii solistice sau camerale, în cele mai cunoscute locaţii de cultură din România. Nu în ultimul rând, sunt consemnate o serie de colaborări cu Filarmonica de Stat “Moldova” Iaşi şi Opera Naţională Română din Iaşi, incluzând câteva turnee în străinătate alături de colectivul celor două instituţii.  În prezent este lector universitar a UAGE Iaşi, specializarea flaut şi muzică de cameră, dar şi didactician în domeniul predării instrumentelor de suflat.

Pe Diana Bucur o veți putea auzi cântând la Recitalul de muzică sacră – eveniment caritabil pentru Dimitrie, adolescentul care, în ciuda imobilizării sale fizice, împarte bucurie tuturor celor care-i vin în preajmă! Este absolventă a Conservatorului de Stat „Ciprian Porumbescu” Chișinău, Republica Moldova, clasa prof. Mihail Munteanu iar în 1998, a Universității de Arte „George Enescu” Iași, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea Canto, clasa prof. Mioara Cortez

BILETE

Accesul în sală se face în baza unei donații de minim 50 de lei.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Emailbcuis@bcu-iasi.ro

Webwww.bcu-iasi.ro

FBwww.facebook.com/BCUIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: