Concert caritabil pentru copiii cu autism – ”Poveste de Mos Nicolae”

afis concert caritabil pentru copiii cu autism

Asociaţia „Surâsul Albastru” pentru copiii cu autism vă invită la un concert caritabil pe 5 decembrie, începând cu ora 16, la Biblioteca Centrală Universitară. Intitulat “Poveste de Moş Nicolae”, concertul se doreşte a fi un dar pentru toţi copiii, dar şi un mijloc de a celebra Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (3 decembrie).

Evenimentul are ca obiectiv şi promovarea înţelegerii problemelor cu care se confruntă copiii cu autism şi familiile lor, dar este şi o ocazie pentru schimbarea atitudinii față de ei prin eliminarea barierelor în ceea ce privește integrarea lor în comunitatea ieşeană.

Este important să înţelegem cât de diferiţi suntem, să ne acceptăm şi să ne iubim. Copiii cu autism au nevoie de multă dragoste, ca fiecare dintre noi. Când am înfiinţat asociaţia, al cărei nume vine de la surâsul plin de linişte al fiului meu Ştefan şi de la albastrul ochilor săi, ne-am dorit cu toţii să reuşim să le oferim o lume în care să se poată descurca singuri. Putem face acest lucru şi prin terapie, dar şi prin acceptarea diferenţelor şi susţinerea celor de lângă noi”, a spus Cristina Nichita, membru fondator al asociaţiei.

Pentru copiii cu autism vor cânta soprana Diana Bucur, acompaniată de pianista Ionela Butu, Corala Vox ART’IS, dirijor Bogdan Cojocariu, Corul Junior al Operei Naţionale Române din Iaşi, dirijor Raluca Zaharia, un grup de copii de la Şcoala Populară de Artă şi vor dansa balerinii de la Colegiul de Artă “Octav Băncilă”.

În cadrul evenimentului va avea loc şi lansarea unei cărţi cu poveşti despre autism, ilustrată de micul pictor David Alexandru, dar şi o expoziţie cu decoraţiuni de Crăciun realizate de copiii cu autism şi de prietenii lor.

Ca terapeut al copiilor cu autism cunosc provocările acestei afecţiuni şi impactul pe care îl are asupra familiilor. Prin acest concert celebrăm frumuseţea copilului cu autism şi sprijinim Asociaţia «Surâsul albastru» în misiunea ei de integrare socială a micuţilor cu tulburări din spectrul autist”, a explicat psihologul Simona Filip, coordonatorul Centrului “Surâsul Albastru”.

Parteneri – Biblioteca Centrală Universitară, NICHI SRL, Centrul Europe Direct, Centrul pentru Promovare Turistică Iaşi, Colegiul de Artă „Octav Băncilă”, Şcoala Populară de Artă, Grădiniţa Buna Vestire, Revista Phenix, Evenimentul, Ziarul de Iaşi.

BILETE

Biletele  costa 20 de lei si pot fi procurate de la sediul Asociaţiei „Surâsul Albastru”, aflat pe Aleea Sucidava nr 6 (cartier Dacia) sau pot fi rezervate pe email la adresa surasulalbastru@gmail.com. Pot fi cumparate si la locul evenimentului. Sumele adunate vor fi folosite pentru asigurarea terapiei în cazul unor copii proveniţi din familii cu situaţii materiale dificile.

INFO

Asociatia Surasul Albastru

www.surasulalbastru.ro

www.facebook.com/Surasul-Albastru

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: