Concert Busola[Republica Moldova] @RocknRolla

busola-live-rocknrolla

Grupul basarabean BUSOLA va sustine un scurt turneu in luna noiembrie a acestui an. Pe 10 noiembrie 2016 ajung in Rocknrolla si vor canta de la ora 21:00.

Invitatii celor de la BUSOLA sunt baietii de la Subliminal Damage !

Pe 3 iunie 2016 Busola a lansat discul Spiritual Row. Un proiect relativ recent, BUSOLA este o trupă de stoner metal, formată în Chișinău din artiști cu experiență vastă, care au activat și activează în diverse proiecte importante: Octav Casian (ex-Accident/Axident, ex-Inaera, ex-Tons Of Powder, ex-Mosh Guerrilla, Tötal Harmönic Distörtion); Vovk Meseaț (ex-Think Twice, ex-Till The Last Drop, Syndromes); Evgeny Gore (ex-Splash, ex-Chordewa, ex-Aeon Of Death, ex-Eden); și Serghei Petrenco (ex-Offertorium, ex-Alter Ego, ex-Chordewa, ex-Seas On The Moon, ex-Dakon, ex-Shock Band, ex-Nameless Being, ex-African Roots Project, ex-Aeon Of Death, ex-Ujeutro, ex-Neuromist, ex-Lego Deconstructor, Cuibul).

În ianuarie 2016 BUSOLA a început lucrul pentru EP-ul de debut, întitulat “Spiritual Row”, în numai o lună materialul fiind gata. În martie/aprilie 2016, BUSOLA a participat cu succes la concursul Ostring – The Battle for OST, câștigând semifinala regională și clasându-se pe locul trei în finala internațională a competiției. Recent, BUSOLA a reînregistrat integral EP-ul său de debut, adăugând și piese mai noi. Astfel, foarte curând, materialul de pe “Spiritual Row” va fi scos pe piață în formă de LP, care va include 7 compoziții proprii și un cover pe Kyuss (Green Machine).

Tematica pieselor trupei este proverbială, iar materialul muzical cuprinde genuri, precum stoner metal, desert rock, blues, sludge și doom metal. Principala influență muzicală este Black Sabbath.

Trupa Subliminal Damage din Iași (Romania) a luat naștere din dorința comună a lui Vlad Borcan (chitară și voce), Mircea Ciocoiu (bas) și Cosmin Isar (tobe) de a crea peisaje prin muzică și versuri.
Fiind influențată de trupe precum Mastodon, Tool, Death, Lamb of God și Animals as Leaders, Subliminal Damage s-a îndreptat spre un stil de metal progresiv, având ca scop opoziția față de religie în orice formă a ei, ridiculizarea manipulării și contestarea autorității.

Membrii trupei nu sunt străini scenei, Vlad activând și în Opis Band (trupa de evenimente a Operei Iași), Mircea fiind fost membru Aproape Verde (alternative), Cosmin fiind membru activ Open Fire (death metal), fost membru Rug (black metal) și Blues Warriors (blues-rock), toți trei activând inițial în Almost in Range (heavy-thrash).

Muzica creată de Subliminal Damage se încadrează în aria metalului progresiv, piesele fiind consistente în schimbări de ritm, nu mai scurte de 7 minute, exprimând o atitudine de revoltă asupra reprezentărilor realității cele mai des întâlnite și mai puternic promovate precum: viața ta este consumul; ești în regula dacă nu ieși din tipare; muncești pentru tine nu pentru noi și religia îți dicteaza conduita.
Fiecare membru are contribuția sa în trupă, muzica și versurile fiind compuse colectiv, cu o notă de originalitate din partea fiecăruia.

REZERVARE

Rezervare la telefon: 0756 213 284.

INFO

RocknRolla

Str. Grigore Ghica Voda 14, Iasi

www.facebook.com/pages/Rocknrolla-Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: