Concert Balcanamera Jazz Quartet la Art House Central

concert-balcanamera-jazz-quartet-arthouse-central-iasi-afisBalcanamera Jazz Quartet este un melanj spectaculos și original între jazz-ul latino-american și sonorități folclorice românești din zona Mării Negre. Piese standard de jazz, blues&funky, dar și cântece originale, grecești, turcești, bulgărești, macedonești sau arhaice din sec. XVIII-XIX care vor fi transpuse în limbajul jazz-ului modern. O muzică ce aparține genului ” World music” provenită dintr-un spațiu de sinteză între Orient și Occident, unde multiculturalitatea etnică creează noi forme de exprimare artistică. Concertul va avea loc miercuri, 30 octombrie, orele 20:30 la ArtHouse Central, etaj 6, Moldova Mall.

V-am pregătit un show dinamic, cu improvizații originale și explozive de percuții latino, orientale și balcanice alături de unul dintre cele mai importante proiecte culturale de jazz din țară – Balcanamera Jazz Quartet.

Corneliu Stroe & Balcanamera Band: este un proiect muzical  inițiat de bateristul și percuționistul de jazz&blues Corneliu Stroe din anul 2010, proiect la care au colaborat muzicieni de marcă din jazz-ul românesc și nu numai, precum: Mircea Cazan Bouzouky, Roxana Stroe, Cătălin Răsvan, Mike Godoroja, Elena Gatcin, Liviu Mărculescu, Giani Amarandei, Lucian Săuleanu, ș.a.

Balcanamera Band a avut numeroase participări la festivaluri de jazz din țară și din străinătate: Fest International Freedom Jazz Fest – Vama Veche 2012, Fest International Sines 2010 și Lisabona Portugalia (prin Institutul Cultural Român) sau 2012 Alicante și Villena Spania, concerte de Ziua Europei cu participare din partea României prin ICR.

Componența trupei este următoarea:

  • Corneliu Stroe – baterie, percuții latino&balcano – este component al grupului CREATIV împreună cu  pianistul Harry Tavitian 1980-2007 și a colaborat cu numeroși muzicieni de marcă
  • Elena Gatcin (Rep. Moldova) – pianistă și vocalistă de jazz – a cântat în grupul EDICT  din Republica Moldova în Black Sea Orchestra condusă de Liviu Mărculescu. Deține două premii la Festivalul de muzică ușoară din Mamaia secția interpretare.
  • Roxana Stroe – chitară și voce – este singura chitaristă de jazz și blues din România. A colaborat cu muzicieni de marcă din țară și din Europa.
  • Liviu Mărculescu – trombon-trompetă – a auzit şi a trăit muzica încă din copilărie, tatăl său fiind trompetist, fapt care l-a determinat să îmbrăţişeze o carieră muzicală, optând pentru trombon, deşi nici trompeta nu i-a displăcut niciodată. A cântat cu Anca Parghel, Nicolas Simion,  Johnny Răducanu, Marius Popp, Ion Baciu Jr. Big-Band-ul Radio Național, Filarmonica Marea Neagră, Anatoly Vapyrov (Bulgaria), Michel Mar (Franța), Rick Conditt (SUA).
  • Giani Amarandei – contrabas, electric-sax bariton – este reprezentantul jazz-ului din Iași. A cântat în trupa de jazz-rock Transfer (Ion Baciu Jr., Romeo Cosma, Raoul Cusac,  frații Popovici, ș.a.).

BILETE

Prețul unui billet este de 20 lei.

UNDE

Art House Central

Adresa: Moldova Mall, etaj 6, Str. Palat nr. 1, 700019 Iași

Tel: 0723 551 501

arthousecentral.ro

www.facebook.com/ArtHouseCentralIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: